Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επιτήδειοι κλέβουν μπόιλερ και τα πουλούν για χαλκό
Επιτήδειοι κλέβουν μπόιλερ και τα πουλούν για χαλκό

Επιτήδειοι κλέβουν μπόιλερ και τα πουλούν για χαλκό

Όλο και συχνότερες είναι πλέον οι κλοπές μπόιλερ και χαλκοσωλήνων από υποστατικά, σύμφωνα με τον Αντώνη Αντωνίου, Μέλος της Ένωσης Βιομηχάνων Ηλιακής Ενέργειας Κύπρου.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι το να κλέψεις μπόιλερ έγινε συνήθεια αφού είναι πολύ εύκολα καθώς χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να το ρίξεις κάτω από την ταράτσα. Ακολούθως σύμφωνα με τον ίδιο, οι ληστές πωλούν τον χαλκό σε σκράπ και αποκομίζουν τα κέρδη.

“Όταν πάνε δυο άτομα, και έχουν ψαλίδι σε πέντε λεπτά το κλέβουν.”

Σύμφωνα με τον ίδιο έχει τύχει να κλέψουν ακόμα και δέκα μπόιλερ από μια ταράτσα πολυκατοικίας καινούρια που δεν φρουρείται.

Η τιμή του χαλκού όπως είπε είναι στα ψηλότερα επίπεδα, με τους ληστές να πουλούν μέχρι και €6,50 το κιλό τον χαλκό από τα μπόιλερ.

Ένα φτηνό μπόιλερ μη πίεσης σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου στοιχίζει περί τα €500 ενώ αυτά που κλέβουν που είναι δέχονται πίεση το φθηνότερο είναι περί τα €800.

Από την πλευρά του ο Μάριος Δρουσιώτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών είπε ότι εκτός από τα μπόιλερ συχνό φαινόμενο είναι και η κλοπή ηλεκτρικών καλωδίων από οικίες που ανεγείρονται.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend