Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πρόβλημα και φέτος τα κουνούπια στη Λάρνακα (φώτο)
Πρόβλημα και φέτος τα κουνούπια στη Λάρνακα (φώτο)

Πρόβλημα και φέτος τα κουνούπια στη Λάρνακα (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εκκόλαψη κουνουπιών σε αρκετές περιοχές της Λάρνακας, παρατηρείται τον φετινό χειμώνα, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και των σχετικά ψηλών θερμοκρασιών, που σημειώθηκαν κατά τους χειμερινούς μήνες.

Την διαπίστωση αυτή έκαναν λειτουργοί της Υγειονομικής Υπηρεσίας του δήμου, στο πλαίσιο συνεχών ελέγχων, που διενεργούνται σε στάσιμα νερά.


Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι συνεργεία έχουν εντατικοποιήσει το τελευταίο διάστημα τους ψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και τη μείωση της όχλησης που προκαλούν.

 

 

Συγκεκριμένα, ψεκάζονται οι σχάρες όμβριων υδάτων, τα ανοικτά κανάλια και οι περιοχές που περιβάλλουν τις αλυκές. Παράλληλα, τα συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας συνεχίζουν την εκστρατεία μέσα στην πόλη, από πόρτα σε πόρτα, για καταπολέμηση του επικίνδυνου κουνουπιού Aedes aegypti κι ενημερώνουν τους δημότες. για τα μέτρα αποτελεσματικής αντιμετώπισής του.

Μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, και επειδή τα κουνούπια εκκολάπτονται και αναπτύσσονται σε στάσιμα νερά, ο Δήμος Λάρνακας καλεί τους δημότες όπως αδειάζουν οποιαδήποτε βαρέλια, δοχεία, παλιά ελαστικά και ντεπόζιτα, τα οποία βρίσκονται σε οικίες ή υποστατικά και περιέχουν νερό.

Επίσης, επειδή δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με στάσιμα νερά σε υπόγεια οικιών και πολυκατοικιών, αλλά και σε αρκετές κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες) οι οποίες δεν είναι σε λειτουργία, οι δημοτικές αρχές καλούν τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές όπως αντλήσουν τα νερά άμεσα.

Κάθε χρόνο η Λάρνακα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια, ειδικά οι περιοχές που γειτνιάζουν με την μεγάλη λίμνη της αλυκής.

Το πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί σε πραγματικό «πονοκέφαλο» για τις δημοτικές αρχές, οι οποίες προχωρούν σε συστηματικούς ψεκασμούς σε διάφορες μολυσματικές εστίες.  

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, οι δημότες μπορούν να αποτείνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας, στο τηλέφωνο 24816530 ή στην Υγειονομική Υπηρεσία, στα τηλέφωνα 24816557/559

Send this to a friend