Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τον Μάρτιο παραδίδεται η Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα
Τον Μάρτιο παραδίδεται η Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα

Τον Μάρτιο παραδίδεται η Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ     

Μικρή παράταση παίρνει η παράδοση του έργου, που αφορά την ανάπλαση των προσόψεων στην παραλιακή οδό Πιαλέ Πασά, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας. Κάποια προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στο κτήριο της παλιάς προσφυγικής πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην αρχή του δρόμου, (πλησίον του Μεσαιωνικού Κάστρου) και η ανακάλυψη ενός αρχαιολογικού ευρήματος σε τοίχο κατοικίας, έχουν προκαλέσει μικρή καθυστέρηση στις εργασίες αποπεράτωσης του σημαντικού αυτού έργου.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι εργασίες που απαιτούνται να γίνουν στην προσφυγική πολυκατοικία έχουν να κάνουν, κυρίως, με μονώσεις στην ταράτσα και με κάποιες κατεδαφίσεις.


Ήδη ο εργολάβος του έργου έχει αναλάβει την διεκπεραίωση των διορθωτικών εργασιών. Όσον αφορά τα αρχαία που ανακαλύφθηκαν σε τοίχο σπιτιού, αναμένονται οι οδηγίες από το Τμήμα Αρχαιοτήτων όσον αφορά τους περαιτέρω χειρισμούς για την περίπτωση αυτή.

«Οι καθυστερήσεις που έχουν προκύψει είναι δικαιολογημένες κι εκτιμούμε ότι μέχρι τα μέσα ερχόμενου Μαρτίου τ’ όλο έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί», συμπλήρωσε ο κ. Βύρας.

Θυμίζουμε, ότι αρχικά τα έργα ανάπλασης των προσόψεων επί της Πιαλέ Πασά ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2024.

Πρόκειται για έργο που θ’ αλλάξει την εικόνα του παραλιακού μετώπου της πόλης και θ’ αναβαθμίσει το τουριστικό της προϊόν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Πιαλέ Πασά θεωρείται «βιτρίνα» της Λάρνακας, αφού είναι από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, που ενώνει την παραλία των Φοινικούδων με την τουριστική περιοχή Μακένζι.

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός

——————————————     

Στο μεταξύ, ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε πριν από μερικές μέρες τον διαγωνισμό για την εκτέλεση των βελτιωτικών έργων που απαιτούνται στον παραλιακό πεζόδρομο της Πιαλέ Πασά εξαιτίας της διάβρωσης που έχει υποστεί από τη θάλασσα. Εκτιμάται ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο ο εργολάβος, που θα αναλάβει το έργο θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τις πρώτες κατασκευαστικές εργασίες.

Συγκεκριμένα, έχει υποστεί διάβρωση το χαμηλωμένο πλάτωμα της παραθαλάσσιας οδού που κατασκευάστηκε για σκοπούς προστασίας από τη θάλασσα και κάποιες πλάκες σκυροδέματος έχουν μερικώς αποκολληθεί, ενώ διαβρωμένο σε μεγάλο βαθμό είναι και το προστατευτικό περιτοίχισμα του πεζόδρομου που εφάπτεται της θάλασσας.

Παραδίδεται το «Μεσόγειος»

—————————————–

Σε μια άλλη εξέλιξη, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί κι επίσημα στο Δήμο Λάρνακας το πάρκο «Καλλιτεχνών Μεσόγειος», το οποίο επίσης βρίσκεται στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας.

Ο δήμαρχος Α. Βύρας είπε ότι οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο κι ενδεχομένως μέχρι την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, το έργο να έχει παραδοθεί. Το συγκεκριμένο πάρκο συνδέεται με την παραλιακή οδό Πιαλέ Πασά κι εφάπτεται του νέου δημοτικού χώρου στάθμευσης που έχει δημιουργηθεί στον χώρο του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά.

Στο χώρο αυτό οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να χωροθετούν εικαστικά έργα εξωτερικού χώρου, ενώ θα γίνονται κι εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Όσον αφορά το Δημοτικό Πάρκο «Σαλίνα», το οποίο κατασκευάζεται στο χώρο όπου βρίσκονται οι πρώην κατοικίες του επάρχου και του αστυνομικού διευθυντή, ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι εργασίες συνεχίζονται βάση του συμβολαίου, που έχει υπογραφεί και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη ερχόμενου Αυγούστου.

 

Send this to a friend