Home ΛΑΡΝΑΚΑ Θέλουν λύκειο στην περιοχή Δρομολαξιάς – Μενεού
Θέλουν λύκειο στην περιοχή Δρομολαξιάς – Μενεού

Θέλουν λύκειο στην περιοχή Δρομολαξιάς – Μενεού

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η ανάγκη για ανέγερση νέου λυκείου στη δυτική περιφέρεια της Λάρνακας, λόγω της ραγδαίας αστικής ανάπτυξης της περιοχής, τέθηκε επί τάπητος κατά την τελευταία συνάντηση, που είχε αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με τις τοπικές αρχές για συζήτηση αιτημάτων και προβλημάτων.

Όπως τονίστηκε, στις περιοχές Δρομολαξιάς – Μενεού, Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου παρατηρείται μία άνευ προηγουμένου οικιστική και τουριστική ανάπτυξη, γεγονός που θα δημιουργήσει κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού τα επόμενα χρόνια.


Ως εκ τούτου, όπως τόνισαν οι τοπικοί φορείς, η λειτουργία ενός καινούργιου λυκείου στην περιοχή για ικανοποίηση των αυξημένων εκπαιδευτικών αναγκών που αναμένεται να προκύψουν φαντάζει επιτακτική ανάγκη.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, που είχε ως επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δρομολαξιάς- Μενεού Κύπρο Ανδρονίκου και με τους Προέδρους των Κ.Σ. Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου, οι οποίοι αποτελούν το Συμβούλιο Διαχείρισης Κοινών Υποθέσεων του νέου δήμου που θα προκύψει από την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης καθώς και τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν από την συνένωση των υπό αναφορά περιοχών, όπως είναι ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του νέου δήμου, τα λειτουργικά έξοδα, τα αναπτυξιακά έργα που είναι σ’ εξέλιξη ή που προγραμματίζονται να γίνουν καθώς και άλλα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών. Θέματα που, κατά το ΑΚΕΛ, θα έπρεπε να ήταν λυμένα προ καιρού, αλλά παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού παρέθεσε σειρά έργων στο δήμο, για τα οποία χρειάζεται η προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών εκ μέρους των αρμόδιων κρατικών τμημάτων προκειμένου να υλοποιηθούν, όπως είναι η δημιουργία κυκλικού κόμβου παρά τα υφιστάμενα φώτα τροχαίας στην είσοδο της Δρομολαξιάς, έργο που θα αμβλύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα σ’ όλη την περιοχή, η αναπαλαίωση της παλαιάς εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου, το κόστος σύνδεσης με το αποχετευτικό σύστημα του συνοικισμού αυτοστέγασης και η εκμίσθωση τεμαχίου κρατικής γης στην παραλία Μενεού.

«Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο οφείλουν να ενσκήψουν σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα και να δώσουν λύσεις έγκαιρα. Ως ΑΚΕΛ θα συμβάλουμε εποικοδομητικά, ώστε να τροχοδρομηθούν άμεσα όσα πρέπει να γίνουν, συνεχίζοντας να καταθέτουμε τις προτάσεις και τις εισηγήσεις μας.

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκηση θα πετύχει και ότι ο θεσμός θα υπηρετεί και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

 

 

 

Send this to a friend