Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Σ’ ένα μήνα κατασχέθηκαν πέραν των 45 κιλών μαριχουάνας στη Λάρνακα
Σ’ ένα μήνα κατασχέθηκαν πέραν των 45 κιλών μαριχουάνας στη Λάρνακα

Σ’ ένα μήνα κατασχέθηκαν πέραν των 45 κιλών μαριχουάνας στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ποσότητα πέραν των 45 κιλών κάνναβης (μαριχουάνας) κατάσχε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) μέσα σε διάστημα ενός μόλις μηνός στα πλαίσια δύο ξεχωριστών επιχειρήσεων που διενεργήθηκαν στην επαρχία Λάρνακας. Η τελευταία υπόθεση που αφορά προμήθεια ναρκωτικών αποκαλύφθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (1/2) στην περιοχή Λειβαδιών. Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των μελών της ΥΚΑΝ εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους τριών κιλών και 220 γραμμαρίων.

Μετά από παρακολούθηση, οι αστυνομικοί προσπάθησαν ν’ ανακόψουν για έλεγχο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 28χρονος, με συνοδηγό 40χρονο, και οι δυο κάτοικοι Λάρνακας. Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει και ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα το όχημά του να συγκρουστεί με προπορευόμενο λεωφορείο και με υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Αστυνομίας. Στη συνέχεια, όμως, έγινε κατορθωτό να ακινητοποιηθεί. Σ’ έρευνα που ακολούθησε, εντός του χώρου των αποσκευών εντοπίστηκαν δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους περίπου τριών κιλών και 220 γραμμαρίων. Και οι δύο επιβαίνοντες του αυτοκινήτου συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Πρόκειται για άτομα γνωστά στην ΥΚΑΝ, τα οποία δεν συνεργάζονται με την Αστυνομία.

Σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα εφταήμερης προσωποκράτησης.Οι ανακριτές θεωρούν ότι και οι δύο συλληφθέντες ήταν «βαποράκια», μέλη κυκλώματος, που διοχετεύει ναρκωτικά στην ντόπια αγορά. Καταζητείται το πρόσωπο που τους προμήθευσε την κατασχεθείσα ποσότητα.

Θυμίζουμε, ότι στις 5 Ιανουαρίου 2024 η ΥΚΑΝ κατάσχε σχεδόν 42 κιλά κάνναβης, «φορώντας χειροπέδες» σε δύο πρόσωπα, σ’ έναν 21χρονο, από την Αλβανία και σ’ έναν 57χρονο Ελληνοκύπριο, οι οποίοι επίσης τέθηκαν υπό κράτηση με διάταγμα του δικαστηρίου. Η κατασχεθείσα ποσότητα εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο και στην κατοικία όπου διέμενε ο νεαρός Αλβανός, στην Τερσεφάνου. Προηγουμένως ο ύποπτος είχε παραλάβει τα κιβώτια με τα ναρκωτικά από γραφείο εταιρείας ταχυμεταφορών. Όσον αφορά τον 57χρονο, στην οικία του βρέθηκαν διάφορα έγγραφα και τεκμήρια, τα οποία τον συνδέουν με την μεγάλη ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στην κατοχή του Αλβανού.

Στο δικαστήριο, κατά τη διαδικασία προφυλάκισης των υπόπτων, αναφέρθηκε ότι ο 57χρονος Ελληνοκύπριος ασχολείτο με την εισαγωγή και προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών χρησιμοποιώντας ως «κάλυψη» άλλα πρόσωπα, τα οποία έναντι αμοιβής αναλάμβαναν την παραλαβή, την αποθήκευση και την παράδοση των ναρκωτικών στους τελικούς παραλήπτες με οδηγίες του 57χρονου.Το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα ενός μηνός κατασχέθηκε ποσότητα πέραν των 45 κιλών μαριχουάνας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στην επαρχία Λάρνακας, μόνο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στις αρχές ασφαλείας.

Send this to a friend