Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τι λέει ΑΚΕΛ Αραδίππου για τους εικονικούς γάμους
Τι λέει ΑΚΕΛ Αραδίππου για τους εικονικούς γάμους

Τι λέει ΑΚΕΛ Αραδίππου για τους εικονικούς γάμους

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Απαντήσεις για την αποκάλυψη του κυκλώματος που τελούσε εικονικούς γάμους, ζητά το ΑΚΕΛ Αραδίππου από τον δήμαρχο Ευάγγελο Ευαγγελίδη. Έπειτα από την αποκάλυψη, εκ μέρους της Αστυνομίας, ότι για διερεύνηση της σοβαρής αυτής υπόθεσης έχουν παραληφθεί για εξέταση φάκελοι συνολικά 133 πολιτικών γάμων, εκ των οποίων οι 107 τελέστηκαν στον Δήμο Αραδίππου, η τοπική επιτροπή του ΑΚΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά κατακεραυνώνει τον νυν Δήμαρχο, εκφράζοντας ταυτόχρονα έντονο προβληματισμό για τις πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με την τέλεση εικονικών γάμων στο Δήμο Αραδίππου.

Όπως σημειώνει, ο δήμος, δυστυχώς, βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο αρνητικών δημοσιευμάτων, αφού επιχείρηση τηςEuropol, που έγινε σε συνεργασία με τις Κυπριακές Αρχές Ασφαλείας, ανέδειξε ένα εγκληματικό κύκλωμα που διευκόλυνε την παράνομη μετανάστευση και διαμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω εικονικών γάμων.

Το ΑΚΕΛ σημειώνει, επίσης, πως το γεγονός ότι από τους 133 γάμους που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας, οι 107 έγιναν στον Δήμο Αραδίππου, αυτό αποτελεί«αρνητική πρωτιά» για το δήμο. «Με λύπη και με αγανάκτηση παρατηρούμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Αραδίππου βρίσκεται στο επίκεντρο ανάλογων ερευνών. Επισημαίνουμε ότι ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ως το άτομο που ηγείται του δήμου, φέρει τεράστια πολιτική και διοικητική ευθύνη. Αν και το ίδιο θέμα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τόσο την κοινή γνώμη με σχετικά δημοσιεύματα από το 2016, όσο και τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, εντούτοις ο Δήμαρχος δεν εξάσκησε τον απαραίτητο διοικητικό έλεγχο, επιτρέποντας έτσι την εκμετάλλευση της διαδικασίας τέλεσης γάμων από ένα ολόκληρο εγκληματικό κύκλωμα.

Ο Δήμαρχος οφείλει να δώσει πειστικές και συγκεκριμένες απαντήσεις στους δημότες, εξηγώντας τις πολιτικές αποφάσεις και τις διαδικασίες ελέγχου που εφάρμοσε για την προστασία του δήμου από τέτοιου είδους κυκλώματα. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι δεν αντιμετώπισε την κατάσταση με την δέουσα προσοχή, με αποτέλεσμα να διασύρεται για ακόμη μια φορά ένας ολόκληρος δήμος. Είναι απορίας άξιο τί ωθούσε τα μέλη του εγκληματικού κυκλώματος να προτιμούν τον Δήμο Αραδίππου για την τέλεση των εικονικών γάμων», διερωτάται το ΑΚΕΛ Αραδίππου. Υποστηρίζει, τέλος, ότι οι ενέργειες ή οι παραλείψεις του Δημάρχου αφήνουν τον Δήμο Αραδίππου εκτεθειμένο τόσο σε εθνικό, όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο δήμαρχος Ε. Ευαγγελίδης, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί ως ενδιαφερόμενος για Περιφερειάρχης Λάρνακας, βρίσκεται αυτές τις μέρες στο εξωτερικό. Όπως ανέφερε, πρόκειται ν’ απαντήσει σε όλα όσα του καταλογίζονται όταν θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Send this to a friend