Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ψευδοκράτος: Ελεύθερος με εγγύηση ο Ε/κ που φώναξε «Είμαστε Έλληνες»
Ψευδοκράτος: Ελεύθερος με εγγύηση ο Ε/κ που φώναξε «Είμαστε Έλληνες»

Ψευδοκράτος: Ελεύθερος με εγγύηση ο Ε/κ που φώναξε «Είμαστε Έλληνες»

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε από τις κατοχικές αρχές ο Ε/κ, ο οποίος συνελήφθη στο οδόφραγμα της Λύδρας, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στις 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με Τ/κ ΜΜΕ ο Ε/κ  προσπάθησε να γρονθοκοπήσει ένα άτομο και να τον ξυλοκοπήσει, ενώ  φώναξε δυνατά «Κύπρος, Ρωσία και Ελλάδα είναι αδέρφια

Δικάστηκε στο «Επαρχιακό Δικαστήριο» Λευκωσίας για τα αδικήματα «Επίθεσης», «Ενόχλησης», «Ακατάλληλης στάση και δράσης», και όπως σημειώνεται το «δικαστήριο έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον κατηγορούμενο που υποσχέθηκε να διατήρησε την ειρήνη και την ηρεμία για δύο χρόνια αντί για φυλάκιση Αποφάσισε να υπογράψει προσωπική εγγύηση αξίας 1.000 TL.»

Ο Ε/κ οδηγήθηκε ενώπιον του παράνομου κατοχικού Στρατοδικείου για «παραβίαση της στρατιωτικής απαγορευμένης ζώνης σε πρώτο βαθμό». Στην υπόθεση που συζητήθηκε ενώπιον του δικαστή Tutku Candaş, ο εισαγγελέας Doğa Tokay, εκ μέρους της Γενικής Εισαγγελίας της ΤΔΒΚ, άκουσε τον αστυνομικό Kadir Çetin ως μάρτυρα.

Στην ένορκη κατάθεσή τους ο, ο Τσετίν σημείωσε ότι ο ύποπτος, χτύπησε ένα άτομο προσπαθώντας να τον γρονθοκοπήσει και φώναξε δυνατά: «Κύπρος, Ρωσία Ελλάδα Είναι Αδέρφια. Έξω οι Τούρκοι, εδώ είναι Ελλάδα».

Το «δικαστήριο» διέταξε τον ύποπτο να εξεταστεί από γιατρό στο Νοσοκομείο Ειρήνης, Ψυχικών και Νευρικών Παθήσεων.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend