Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εντός του 2024 θέλουν να πιστεύουν στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, ότι θα ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή κυκλικού κόμβου, στο σημείο όπου σήμερα λειτουργούν τα φώτα τροχαίας, στην είσοδο του δήμου από τον δρόμο αεροδρομίου.

Ο δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου μας δήλωσε ότι το έργο έχει εγκριθεί από τον Κλάδο Κυκλοφοριακών Μελετών, ενώ για το υπό αναφορά έργο εγκρίθηκε και κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024. Ταυτόχρονα προχωρεί και ο σχεδιασμός του κόμβου από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Ο Κύπρος Ανδρονίκου εξέφρασε την άποψη ότι η περιοχή Δρομολαξιάς – Μενεού – Κιτίου – Τερσεφάνου – Μαζωτού χρειάζεται έναν καινούργιο υπεραστικό περιφερειακό δρόμο, ο οποίος θα παρακάμπτει το σημείο όπου θα κατασκευαστεί ο κυκλικός κόμβος και θα διοχετεύει την τροχαία κίνηση μέσω άλλης κατεύθυνσης. Ανέφερε, ακόμα, ότι για τον δρόμο αυτό υπάρχει σχεδιασμός στο Τμήμα Πολεοδομίας, στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας.

 

Πενήντα νέοι από 10 ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν σε διεθνή ανταλλαγή νέων με τίτλο «Ενεργοί νέοι στην ψηφιακή εποχή». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο δημοσιογραφικό χωριό στα Περβόλια με τη στήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος για τη νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό ERASMUS+.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την ενημέρωση των νέων για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, επιτρέποντάς τους να αντιληφθούν και να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που ενδέχεται να επιφέρει.

Οι δραστηριότητες της ανταλλαγής, συνέβαλαν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, με ομαδικές εργασίες, ανταλλαγή απόψεων, βιωματικά εργαστήρια και ανοικτές συζητήσεις.

Με το πέρας της ανταλλαγής, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Youthpass, πιστοποιώντας τη συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα που προάγει τη μη τυπική μάθηση.

 

 

Send this to a friend