Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πάλι τα ίδια προβλήματα στην Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα
Πάλι τα ίδια  προβλήματα στην Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα

Πάλι τα ίδια προβλήματα στην Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ  

Σαν «μανιτάρια» ξεφυτρώνουν τα προβλήματα στον χαμηλό παραλιακό πεζόδρομο της Πιαλέ Πασά, κατά μήκος της Τουρκοκυπριακής συνοικίας της Λάρνακας, καταδεικνύοντας για πολλοστή φορά τις κακοτεχνίες, που έγιναν κατά την εκτέλεση του έργου, μερικά μόλις χρόνια μετά την επίσημη παράδοσή του.

Όπως συνέβη τον χειμώνα του 2021, έτσι και φέτος παρατηρήθηκε πρόβλημα σε τμήμα του χαμηλού πεζόδρομου, το οποίο υπέστη ανασήκωση λόγω του έντονου κυματισμού.

Υπενθυμίζουμε, ότι τον Νοέμβριο του 2021 ο Δήμος Λάρνακας είχε ανακοινώσει ότι ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης του συγκεκριμένου σημείου, το οποίο και τότε παρουσίασε παρόμοιο πρόβλημα… Ως εκ τούτου, το εν λόγω σημείο παραμένει κλειστό και είναι περιφραγμένο για λόγους ασφαλείας του κοινού.

Η διακίνηση των πεζών κατά μήκος του υπόλοιπου πεζόδρομου γίνεται κανονικά. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας είπε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόβλημα που είχε προκύψει και πριν από δύο χρόνια εξαιτίας του έντονου κυματισμού. Ανέφερε πως το σημείο θα επισκεφθεί ο μελετητής, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο θα συμπεριληφθεί στον διαγωνισμό που ο Δήμος Λάρνακας πρόκειται να προκηρύξει πολύ σύντομα στο πλαίσιο της ευρύτερης συντήρησης του χαμηλού παραλιακού πεζόδρομου της Πιαλέ Πασά.

Θυμίζουμε, ότι εδώ και καιρό το προστατευτικό περιτοίχισμα του πεζόδρομου, το οποίο εφάπτεται της θάλασσας, έχει γεμίσει ρωγμές λόγω της διάβρωσης, ενώ σε κάποια σημεία υποχώρησε το μπετόν, προκαλώντας αλγεινή εικόνα στους χιλιάδες περαστικούς κι επισκέπτες.

Ο παραλιακός πεζόδρομος της Πιαλέ Πασά έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, καθότι καθημερινά το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταβαίνει για περπάτημα, τρέξιμο, εξάσκηση και για στιγμές ξεγνοιασιάς.

Η ανάπλαση της Πιαλέ Πασά θεωρείται από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη Λάρνακα, αφού όχι μόνο έχει αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της πόλης, αλλά έχει αλλάξει και τον τρόπο ζωής χιλιάδων δημοτών.

 

 

Send this to a friend