Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ιστορική κοινή τελετή αποφοίτησης του CIIM και του Πανεπιστημίου Λεμεσού
Ιστορική κοινή τελετή αποφοίτησης του CIIM και του Πανεπιστημίου Λεμεσού

Ιστορική κοινή τελετή αποφοίτησης του CIIM και του Πανεπιστημίου Λεμεσού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL) στις 2 Δεκεμβρίου 2023.  Η Τελετή αυτή,  αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορική εξέλιξη της εκπαίδευσης της Κύπρου, καθώς ήταν η τελευταία τελετή αποφοίτησής του Cyprus International Institute of Management (CIIM) και η πρώτη του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL).

Η τελετή, στην οποία παρευρέθηκαν διακεκριμένοι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της Βουλής, κα Αννίτα Δημητρίου, βουλευτές, ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαϊδης και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, αποτέλεσε το αποκορύφωμα χρόνων σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και αποφασιστικότητας.

Η τελετή τίμησε την σπουδαία κληρονομιά που αφήνει το Cyprus International Institute of Management (CIIM) στο Πανεπιστημιο Λεμεσού (UoL), στο οποίο έχει μετεξελιχθεί. Η κα Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην εναρκτήρια ομιλία της μίλησε για τη μεγάλη συνεισφορά του CIIM για τα 30 και πλέον χρόνια αλλά και για τις μεγάλες προσδοκίες για το UoL να συνεχίσει και να επεκτείνει τη συμβολή του CIIM σε πολλούς ακόμη τομείς σπουδών και επιστημονικών κλάδων προς όφελος της κοινότητας  της Λεμεσού και της χώρας γενικότερα. Η κα Δημητρίου, ένα δυνατό πρότυπο για τους αποφοίτους μας, παρέδωσε τα βραβεία και τα πτυχία και συνεχάρη τον κάθε απόφοιτο ξεχωριστά.

Στην ομιλία του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λεμεσού, Καθηγητής Θεόδωρος Παναγιώτου, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του CIIM και χαιρέτισε τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς 33 χρόνων, που συνέβαλαν στη σύσταση του Πανεπιστήμιο Λεμεσού, ένα γεγονός που υπήρξε από την αρχή το μεγαλύτερο του,  πραγματοποιηθέν πια, όνειρο. Αναφερόμενος στους απόφοιτους δήλωσε: «Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω στους νέους απόφοιτους είναι να ονειρεύονται και να μην εγκαταλείπουν ποτέ τα όνειρά τους, ακόμη κι αν γνωρίζουν ότι κάποια από αυτά δεν θα πραγματοποιηθούν. Γιατί αυτά που πραγματοποιούνται, κάνουν την ονειροπόληση να αξίζει τον κόπο.‘Ever evolving’ είναι το σύνθημα του UoL και αυτή είναι η δεύτερη συμβουλή μου σε όλους τους απόφοιτους, ούτως ώστε να συνεχίσουν να εξελίσσονται. Γιατί όταν εξελίσσεσαι, πάντα θα μπορείς να προσφέρεις.»

Με τη σειρά του, ο κ. Σωκράτης Έλληνας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λεμεσού, στην ομιλία του, συνεχάρη τους τελευταίους απόφοιτους του CIIM και τους πρώτους του Πανεπιστημίου Λεμεσού και ανέφερε χαρατκηριστικά: «είστε η ζωντανή απόδειξη της επιτυχίας του ιδρύματός μας. Η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση και η ανθεκτικότητά σας, μας έφεραν σε αυτή τη σημαντική ημέρα. Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού δεν είναι απλώς ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αλλά η αφετηρία για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας. Η επιτυχία σας δεν θα είναι μόνο μια αντανάκλαση των ατομικών σας επιτευγμάτων, αλλά και μια απόδειξη της ποιότητας της εκπαίδευσης και της καθοδήγησης που λάβατε από εδώ».

Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού σηματοδοτεί την εξέλιξή του με το σύνθημα “Everevolving”, συνεχίζοντας έτσι να αποτελεί ένα φάρο γνώσης και δημιουργικότητας, κόμβο καινοτομίας και καταλύτη αλλαγών στην Κύπρο.

Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (University of Limassol, UoL) αποτελεί μετεξέλιξη του Cyprus International Institute of Management (CIIM) και υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές και φοιτήτριες για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24. Προσφέρει προγράμματα φοίτησης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, την Τεχνολογία και Καινοτομία και τα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά. Όραμά του η αριστεία στην εκπαίδευση και στην έρευνα, σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που προάγει την κοινωνική ευαισθησία, τον σεβασμό στο περιβάλλον και το ήθος ως επαγγελματική και προσωπική αξία.

Ακολουθείστε το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL):

Instagram, Facebook: uol.ac.cy

Linkedin: university-of-limassol

Telephone: 77 77 24 46

www.uol.ac.cy email: [email protected]

 

 

 

 

Send this to a friend