Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο ατύχημα, που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην έξοδο προς Ξυλοφάγου.

Ο μοτοσικλετιστής αρχικά διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων ο 40χρονος μοτοσικλετιστής φαίνεται να έχασε τον έλεγχο της μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτας που οδηγούσε με αποτέλεσμα να ανατραπεί.


 

Επίθεση από πέντε κουκουλοφόρους που κρατούσαν επιθετικά όργανα, φέρεται να δέχθηκαν το βράδυ της Tρίτης δύο ανήλικα αδέλφια στη περιοχή Βεργίνα της Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα δύο αδέλφια, ηλικίας 16 και 13 ετών, είχαν αναφέρει ότι ενώ βρίσκονταν γύρω στις 8 το βράδυ κοντά στο Λύκειο Βεργίνας, τους προσέγγισε σαλούν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα με κουκούλες που κρατούσαν επιθετικά όργανα, όπως ρόπαλα και τους ρώτησαν ποια ομάδα ποδοσφαίρου υποστηρίζουν.

Όταν τα αδέλφια δεν απάντησαν στην ερώτηση, τότε τα πέντε άτομα, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να τους κτυπούν. Οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες. Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας μέλη του οποίου διενεργούν εξετάσεις μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης για να εντοπίσουν το όχημα στο οποίο φέρεται να επέβαιναν τα πέντε άτομα.

 

Έφθασε  χθες στη Λάρνακα για επίσκεψη το πλοίο διοίκησης και ελέγχου του 6ου Στόλου των ΗΠΑ. Την είδηση μετέδωσε πρώτη η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στη Λευκωσία, Τζούλι Φίσερ η οποία σε ανάρτηση της στο Twitter ανέφερε πως αυτές οι επισκέψεις είναι το κλειδί, για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας και την οικοδόμηση μιας διαρκούς σχέσης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το συγκεκριμένο αμφίβιο σκάφος αποτελεί την ναυαρχίδα του 6ου στόλου των ΗΠΑ και λειτουργεί ως Πλοίο Διοίκησης για τον Διοικητή του έκτου Στόλου ο οποίος εξυπηρετεί τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Έχει πλήρωμα 150 στρατιωτών, 12 αξιωματικών και 150 πολιτών ναυτικών.

Ιστορικά ήταν το πρώτο πλοίο που φιλοξενούσε και γυναίκες ναυτικούς. Μπορεί να συμβάλει σε εκκενώσεις έκτακτης ανάγκης. Οι δύο άγκυρες του πλοίου ζυγίζουν 11 τόνους η καθεμία και είναι προσαρτημένες σε 1.080 πόδια αλυσίδας αγκύρωσης. Κάθε αλυσίδα ζυγίζει σχεδόν 25 τόνους. Η συνολική ηλεκτρική ισχύς είναι 7.500 κιλοβάτ, επαρκής ποσότητα για να τροφοδοτήσει μια μικρή πόλη.

Το USS Mount Whitney μπορεί να λαμβάνει, να επεξεργάζεται και να μεταδίδει μεγάλες ποσότητες ασφαλών δεδομένων από οποιοδήποτε σημείο της γης μέσω διαδρομών επικοινωνίας.

 

 

 

Send this to a friend