Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το Υπουργικό ενέκρινε βοήθεια σε φάρμακα και αναλώσιμα για τη Γάζα
Το Υπουργικό ενέκρινε βοήθεια σε φάρμακα και αναλώσιμα για τη Γάζα

Το Υπουργικό ενέκρινε βοήθεια σε φάρμακα και αναλώσιμα για τη Γάζα

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση ως βοήθειας προς τη Γάζα 70 ειδών φαρμάκων αξίας €79.414,90 και τεσσάρων ειδών αναλωσίμων η αξία των οποίων ανέρχεται στις €15.218 ανακοίνωσε με γραπτή του δήλωση, την Τετάρτη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο κ. Λετυμπιώτης σημείωσε πως “στα πλαίσια ανταπόκρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας, η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε όπως συνεισφέρει με την παραχώρηση φαρμάκων και αναλωσίμων”.

“Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση 70 ειδών φαρμάκων αξίας €79.414,90 και 4 ειδών αναλωσίμων η αξία των οποίων ανέρχεται στις €15.218”, πρόσθεσε.


Υπενθύμισε εξάλλου την πρόσθετη οικονομική βοήθεια μέσω των οργανισμών UNRWA, World Food Program (WFP), OCHA του ΟΗΕ και του ICRC ύψους 1,1 εκατ ευρώ που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει ανακοινώσει κατά τη Διάσκεψη στο Παρίσι, για να διοχετευτεί ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Send this to a friend