Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του τοπικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Λάρνακας και σύμφωνα με τον Πρόεδρο κ. Σταύρο Σταύρου, η Λάρνακα και η επαρχία βρίσκονται σε δυναμική πορεία ανάκαμψης.

Ο κ. Σταύρου, αφού αναφέρθηκε αρχικά στις παγκόσμιες δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας των πολέμων στην Ουκρανία και την Γάζα, σημείωσε ότι η Λάρνακα προχωρεί μπροστά, λέγοντας ότι ο καιρός που οι ομιλίες των γενικών συνελεύσεων του επιμελητηρίου περιλάμβαναν μονάχα πλάνα, σχέδια κι ευχολόγια έχει παρέλθει.

Έκανε λόγο για ουσιαστική πρόοδο και ανάπτυξη με απτά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας πως τα έργα που έχουν τροχιοδρομηθεί θα επιφέρουν οικονομικά οφέλη και νέες θέσεις εργασίες, ενώ θα αναβαθμίσουν ποιοτικά την πόλη και θα βελτιώσουν την εικόνα της.

Μίλησε ειδικά για τα τρία μεγάλα έργα που βρίσκονται σ’ εξέλιξη, τα οποία είναι η απομάκρυνση των πετρελαιοδεξαμενών και των εγκαταστάσεων υγραερίου, η κατασκευή της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας και το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας.

Έκανε αναφορά και στην κατασκευή της Γ΄ φάσης του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, που καλύπτει την τουριστική περιοχή της Ορόκλινης. Ένα πολυαναμενόμενο, εδώ και δεκαετίες, οδικό έργο, το οποίο θα βελτιώσει το οδικό δίκτυο και την εικόνα της τουριστικής περιοχής.

Ο κ. Σταύρου είπε ότι το ΕΒΕΛ παρακολουθεί πολύ στενά την πορεία των εργασιών, σε συνεργασία με τον τοπικό σύνδεσμο ξενοδόχων, το Τμήμα Δημοσίων Έργων και τον εργολάβο του έργου.

Στόχος μας είναι οι κατασκευαστικές εργασίες να προχωρήσουν με τέτοιο τρόπο και με λύσεις, οι οποίες θα ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν στις ξενοδοχειακές μονάδες».

 

 

 

Send this to a friend