Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ Η Αστυνομία και το Κράτος στέρησαν από την Λάρνακα αθλητικό τουρισμό και γεμάτα ξενοδοχεία
Η Αστυνομία και το Κράτος στέρησαν από την Λάρνακα αθλητικό τουρισμό και γεμάτα ξενοδοχεία

Η Αστυνομία και το Κράτος στέρησαν από την Λάρνακα αθλητικό τουρισμό και γεμάτα ξενοδοχεία

Μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία αποδείχθηκε για την πόλη μας η πρόθεση της Μακάμπι Χάϊφα και της Μακάμπι Τελ Αβίβ να δώσουν τα εντός έδρας παιχνίδια τους στους ομίλους του Γιουρόπα και Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ στην Λάρνακα. Οι δυο ομάδες του Ισραήλ ελέω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησαν σε αίτημα για να δώσουν τα εναπομείναντα παιχνίδια τους στην Λάρνακα και στο ΑΕΚ Αρένα.

Μιλάμε για δυο παιχνίδια για κάθε ομάδα, άρα τέσσερις αγώνες. Δηλαδή συνολικά οκτώ ομάδες που θα διανυκτέρευαν σε ξενοδοχεία της πόλης μας, συν όλο το προσωπικό που θα τις ακολουθήσει, συν διαιτητές, παρατηρητές και όλο το τιμ της ΟΥΕΦΑ. Μιλάμε για αρκετό κόσμο σε μία περίοδο που ο τουρισμός πέφτει, θα μπορούσε να αναζωογονηθεί ο τουρισμός στην Λάρνακα.

Από τα τέσσερα παιχνίδια για τα οποία έγινε αίτημα από τις ομάδες του Ισραήλ εγκρίθηκε να γίνει ο αγώνας μόνο για το Μακάμπι Χάιφα-Βιγιαρεάλ. Για τα υπόλοιπα, τρία η Αστυνομία δήλωσε ανήμπορη να τα αστυνομεύσει επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού. Προσέξτε όμως! Οι Αστυνομικοί που θα εργάζονταν για τα παιχνίδια αυτά θα εργάζονταν υπερωρίες και θα πληρώνονταν από την ισραηλινή ομάδα και όχι από το Κράτος, επομένως δεν θα επωμιζόταν η κυπριακή κυβέρνηση το κόστος και οι Αστυνομικοί που θα δούλευαν θα πληρώνονταν έξτρα από την ομάδα. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα κόστος 35.000 για τρεις μέρες ανά αγώνα το οποίο πληρώνει η γηπεδούχος ομάδα.

Ταυτόχρονα πέρα από την ευκαιρία που χάθηκε για να φιλοξενήσουμε εκατοντάδες κόσμο στην Λάρνακα (όχι οπαδούς αλλά τις ομάδες με το προσωπικό τους και την ΟΥΕΦΑ), χάθηκε και η δυνατότητα προβολής της πόλης μας και της Κύπρου. Η Βιγιαρεάλ που ήρθε και έπαιξε στο ΑΕΚ Αρένα, με βίντεο στον λογαριασμό της στο Instagram, που έχει πάνω από 1.600.000 ακόλουθους προβάλλει την πόλη της Λάρνακας με ένα εκπληκτικό βίντεο, για το οποίο το Υφυπουργείο Τουρισμό και όλες οι αρμόδιες αρχές θα ήθελαν χιλιάδες ευρώ για να το προβάλουν στο εξωτερικό και στην Ισπανία. Με πλάνα από τις Φοινικούδες, τον Άγιο Λάζαρο, το Κάστρο, τις παραλίες μας…

Πατήστε ΕΔΩ να δείτε το βίντεο της Βιγιαρεάλ!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Villarreal CF (@villarrealcf)

Πως γίνεται να θέλουμε να πολύδιαφημιζόμαστε ως μία ασφαλής χώρα αλλά να μην αποδεχόμαστε τέτοιου είδους αγώνες που είναι και κεκλεισμένων των θυρών; Τι μήνυμα στέλνουμε σε όσους θέλουν να έρθουν στην Κύπρο όταν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε ικανοί να διοργανώσουμε αγώνες, έστω και κεκλεισμένων των θυρών.

Τι κάνει το Κράτος, ο Αρχηγός Αστυνομίας, τα Υπουργεία και Υφυπουργεία μας που είναι; Γιατί δεν έκαναν τα αναμενόμενα να γίνουν αυτοί οι αγώνες στην Λάρνακα που θα είχαν στο τέλος πολλαπλά οφέλη και στην οικονομία της πόλης και την προβολή της Κύπρου; Ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει και η Αστυνομία αλλά και το αρμόδιο Υφυπουργείο Τουρισμού που έχασε μία τεράστια ευκαιρία για αθλητικό τουρισμό στην Κύπρο και την πόλη του Ζήνωνα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Villarreal CF (@villarrealcf)

Μέχρι και η Guardian μιλά για ασφάλεια στην Κύπρο, εμείς όμως άλλα λέμε με τις πράξεις μας…

«Αισθανόμαστε ασφαλείς εδώ», δηλώνουν σε ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian από τη Λάρνακα, Ισραηλινοί που έφτασαν στο νησί, θέλοντας να ξεφύγουν από τη βία της σύρραξης με τη Χαμάς στη χώρα τους.

Στην ανταποκρίτρια της εφημερίδας μιλά μεταξύ άλλων και ο αρχιραβίνος της Κύπρου Άριε Ζεέβ Ράσκιν, ο οποίος αναφέρει πως πάνω από 16.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στην Κύπρο «σε αναζήτηση ηρεμίας», μετά από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος. 16.000 Ισραηλινοί έφθασαν στην Κύπρο και εμείς λέμε όχι σε τρεις ποδοσφαιρικούς αγώνες που θα έφερναν πολλαπλά οφέλη στον αθλητισμό και τον τουρισμό μας υπό την σκιά του φόβου. Αλήθεια, τι μηνύματα στέλνουμε στους τουρίστες που σκέφτονται να μας επισκεφθούν;

Απλά… κρίμα!

Πάνος Λάρκος

Send this to a friend