Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δεν παραδέχθηκαν την ανθρωποκτονία του ομοχώριού τους τα δύο αδέλφια από την Ξυλοτύμπου
Δεν παραδέχθηκαν την ανθρωποκτονία του ομοχώριού τους τα δύο αδέλφια από την Ξυλοτύμπου

Δεν παραδέχθηκαν την ανθρωποκτονία του ομοχώριού τους τα δύο αδέλφια από την Ξυλοτύμπου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αρνήθηκαν τα πάντα τα δύο αδέλφια, 42 και 34 χρόνων, από την Ξυλοτύμπου, τα οποία βρέθηκαν χθες στο εδώλιο του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου για την ανθρωποκτονία του ομοχώριού τους Νίκου Αγγελή, 34 χρόνων.

Ο 42χρονος αρνήθηκε ενοχή στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ η 32χρονη αδελφή του δεν παραδέχθηκε την κατηγορία των γραπτών απειλών για φόνο. Ως εκ τούτου, το Κακουργιοδικείο όρισε την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της υπόθεσης για τις 29 Ιανουαρίου 2024.

Θυμίζουμε, ότι αρχικά εναντίον του 42χρονου η Αστυνομία εξέταζε υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, ωστόσο μέσα από την μελέτη του μαρτυρικού υλικού στη Νομική Υπηρεσία διαφάνηκε πως δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η συγκεκριμένη κατηγορία ενώπιον δικαστηρίου, καθότι δεν προέκυψε το στοιχείο της εκ προμελέτης από μέρους του κατηγορουμένου.

Το θύμα είχε εντοπιστεί στο σπίτι του από συγγενικά του πρόσωπα μέσα σε λίμνη αίματος, στις 29  περασμένου Αυγούστου. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου εισήχθη σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθότι διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, απεβίωσε στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο ισχυρισμός του 42χρονου

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την σύλληψή του ο 42χρονος ομολόγησε στους ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι επισκέφθηκε το θύμα στην κατοικία του και λογομάχησε μαζί του.

Σε κάποια στιγμή, τον κτύπησε και το θύμα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, πέφτοντας στο έδαφος κτύπησε με το κεφάλι σε κάποιο έπιπλο. Ο 42χρονος φαίνεται να ισχυρίστηκε στους ανακριτές της υπόθεσης ότι το θύμα παρενοχλούσε την αδελφή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισαν οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Αμμοχώστου, τα δύο αδέλφια είχαν σοβαρές προσωπικές διαφορές με τον Νίκο Αγγελή, γι’ αυτό και κατά την επίδικη ημερομηνία ο 42χρονος μετέβη στην οικία του θύματος για να του ζητήσει τον λόγο. Εκεί λογομάχησαν έντονα και διαπληκτίστηκαν και σε κάποια στιγμή ο κατηγορούμενος γρονθοκόπησε τον 34χρονο.

Το πόρισμα της νεκροτομής που διενεργήθηκε επί της σορού του ανέφερε ότι ο θάνατός του προήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

 

 

Send this to a friend