Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Τα επιτεύγματα Καραπατάκη και η σύγκριση με την σημερινή ΑΕΚ
Τα επιτεύγματα Καραπατάκη και η σύγκριση με την σημερινή ΑΕΚ

Τα επιτεύγματα Καραπατάκη και η σύγκριση με την σημερινή ΑΕΚ

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ 

Αξιοζήλευτα είναι τα επιτεύγματα της διοίκησης Α. Καραπατάκη στην ΑΕΚ από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ο ισχυρός άνδρας των Λαρνακέων ανέλαβε τα ηνία του σωματείου. Αν εξαιρεθεί η (μεταβατική για τη διοίκηση) περίοδος 2013-14, όταν η ΑΕΚ τερμάτισε 8η, τα επόμενα χρόνια οι κιτρινοπράσινοι ουδέποτε τερμάτισαν κάτω από την 5η θέση.

Μπορεί ο μεγάλος στόχος για κατάκτηση ενός πρωταθλήματος να μην επιτεύχθηκε, παρόλο που η ομάδα άξιζε (τουλάχιστον) έναν τίτλο, εντούτοις η σταθερή πορεία της ΑΕΚ στο εγχώριο πρωτάθλημα και οι παρουσίες της στην Ευρώπη μόνο περηφάνεια έχουν προκαλέσει στο φίλαθλο κόσμο της Λάρνακας.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, πέντε φορές δευτεραθλήτρια (2015, 2016, 2017, 2019 και 2022), μία φορά τριταθλήτρια (2023) και μία φορά στην 4η θέση (2018, χρονιά που στέφθηκε και κυπελλούχος).

Η χειρότερη θέση της ομάδας ήταν το 2021 (5η). Ο μεγάλος πόθος των Λαρνακέων παραμένει το πρωτάθλημα, αφού οι πιο παλιοί σε ηλικία Αεκτζήδες πανηγύρισαν πρωτάθλημα το πολύ μακρινό 1970 (ΕΠΑ) και το μακρινό 1988 (Πεζοπορικός), ωστόσο οι διακρίσεις της ΑΕΚ σε Κύπρο και Ευρώπη τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν αμελητέα ποσότητα. Αυτό που απασχολεί σοβαρά τον φίλαθλο κόσμο της πόλης την δεδομένη στιγμή είναι οι φετινές δυνατότητες της ομάδας.

Μπορεί να πρωταγωνιστήσει η ΑΕΚ με το υπάρχον υλικό; Ιδού το μέγα ερώτημα. Η ΑΕΚ, μαζί με τον Απόλλωνα, είναι οι μοναδικές ομάδες από τις υπόλοιπες θεωρητικά μεγάλες του νησιού, που ουδέποτε απουσίασαν από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας του πρωταθλήματος τα τελευταία εννέα χρόνια (το 2020 το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω πανδημίας).

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι φέτος η θετική αυτή παράδοση θα σπάσει. Η ΑΕΚ δεν πείθει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Απέτυχε στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδου. Ο χρόνος θα δείξει.

 

Send this to a friend