Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δεκαοκτώ μήνες ακρίβειας «γονατίζουν» τους συνταξιούχους
Δεκαοκτώ μήνες ακρίβειας «γονατίζουν» τους συνταξιούχους

Δεκαοκτώ μήνες ακρίβειας «γονατίζουν» τους συνταξιούχους

Δεκαοκτώ μήνες συνεχούς ακρίβειας και αυξημένου πληθωρισμού συμπληρώθηκαν με το τέλος Σεπτεμβρίου. Για κοροϊδία και εμπαιγμό των συνταξιούχων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ανέφερε ότι η προεκλογική δέσμευση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για αύξηση 5% επί των συντάξεων, μετατράπηκε σε αύξηση 5% επί των μικρών συντάξεων (το γνωστό τσιεκκούδι.)

Έφερε ως παράδειγμα κάποιον που λαμβάνει μικρή επιταγή ύψους €100, τότε η αύξηση είναι €5, ενώ εάν κάποιος λαμβάνει €50 η αύξηση είναι €2,50.

«Είναι ψίχουλα και ενώ είχαμε μια επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος που έφτανε τα €70 το δίμηνο και είχαμε και τον μειωμένο φόρο κατανάλωσης κατά 8 σεντς, αυτά σταμάτησαν και πληρώνουμε και αυτά αυξημένα, έχουμε αυτό το κόστος που φέρνει επιβάρυνση στο κόστος ζωής των συνταξιούχων. Και ενώ όλοι λένε ότι το καταλαβαίνουν οι Υπουργοί και η Υφυπουργός Πρόνοιας είπε ότι θα πει στον Υπουργό Ενέργειας να περιληφθούν οι συνταξιούχοι στην ειδική διατίμηση για το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχει γίνει τίποτα.»

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης εξήγησε ότι η λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι πολίτες κινείται σε δύο άξονες: από τη μια, μείωση εξόδων και από την άλλη αύξηση εισοδημάτων.

«Για να μειωθούν τα έξοδα ενός νοικοκυριού είναι τα καύσιμα, το ρεύμα και τα τρόφιμα και τα επιτόκια των τραπεζών, που δεν αφορά όλους. Η κυβέρνηση ανέμενε την αξιολόγηση των Moody’s που ευτυχώς ήταν αυτή που αναμέναμε, τώρα σε μια εβδομάδα ή δεκαπέντε μέρες, θα έχουμε εξαγγελίες μέτρων από την κυβέρνηση.»

Σε ότι αφορά στην ένταξη των συνταξιούχων στην ειδική διατίμηση για το ηλεκτρικό ρεύμα, ο κύριος Δρουσιώτης υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρχει επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών καθώς το κόστος καλύπτεται από την εισφορά για το Ταμείο Δημόσιας Ωφελείας.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend