Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το ταξίδι μιας κούκλας που επανενώνεται μετά από 50 χρόνια με τους δικούς της ανθρώπους – Μια συγκινητική ταινία που πρέπει να δούμε όλοι (βίντεο – φώτο)
Το ταξίδι μιας κούκλας που επανενώνεται μετά από 50 χρόνια με τους δικούς της ανθρώπους  – Μια συγκινητική ταινία που πρέπει να δούμε όλοι  (βίντεο – φώτο)

Το ταξίδι μιας κούκλας που επανενώνεται μετά από 50 χρόνια με τους δικούς της ανθρώπους – Μια συγκινητική ταινία που πρέπει να δούμε όλοι (βίντεο – φώτο)

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

Σήμερα σας ταξιδεύουμε 50 χρόνια πριν, στην ιστορία μιας κούκλας. Της κούκλας της Ελπίδας. Είναι μια ιστορία που πιστεύω δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο. Η Ελπίδα μας εξιστορεί την ιστορία της που με τη βοήθεια των παιδιών και μέσα από τα μάτια της που περιμένει σχεδόν 50 χρόνια τελικά επανενώνεται ξανά με την καλύτερη της φίλη.

Ζητείται Ελπίς έλεγε μόνη μέσα από την περίκλειστή πόλη των Βαρωσίων. Ζητείται Ελπίς έλεγε μόνη και φοβισμένη. Που είσαι Ειρήνη μου, μέσα από την λεηλατημένη πόλη της Αμμοχώστου και όμως το όνειρό της έγινε αληθινό. Μετά από τόσα χρόνια, αντάμωσε ξανά με την καλύτερη της φίλη, την μικρή της Ειρήνη, που τώρα ποια έγινε μια μεγάλη κοπέλα.

Μέσα από την ταινία μαζί με την κούκλα την Ελπίδα και με την εξιστόρηση των παιδιών, κάνουμε ένα οδοιπορικό με την ψυχή στο στόμα. Πόση συγκίνηση και συνάμα προβληματισμός μπορεί να χωρέσει μέσα σε μόλις λίγα λεπτά; Πόσο ένα τόσο μικρό βίντεο να μας κάνει χίλια κομμάτια. Πάμε στο Ριζοκάρπασο, στον Απόστολο, Αντρέα, στο Βουφαβέντο, στη Καντάρα, στο Μπέλαπάϊς, στην Κερύνεια, στην Σαλαμίνα, την Αμμόχωστο…… Ένα οδοιπορικό γροθιά στο στομάχι……

Γι’ αυτό το υπέροχο φιλμάκι έχουν δουλέψει τα παιδιά της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ξυλοτύμβου Α΄ μαζί με τη δασκάλα τους Ευαγγελία Αλεξοπούλου, για υποβολή στον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

Το ποίημα με το οποίο ξεκινά η ταινία έχει γράψει η Αμμοχωστιανή, μεγάλη ποιήτρια Μάρω Σκορδή.

Το έργο μαζί με τα παιδιά και την δασκάλα τους κ. Ευαγγελία Αλεξοπούλου, ταξιδεύει την ερχόμενη Παρασκευή, όπου θα βραβευθεί στον 13ο Διεθνή Μαθητικό διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

Η μουσική που ακούγεται στο φιλμάκι είναι σύνθεση των ίδιων των παιδιών, που είναι εκπληκτικό διότι είναι παιδιά αξιοθαύμαστα και ταλαντούχα σε αμέτρητους τομείς, σε εκτέλεση της Δωροθέας Μάρκου (φοιτήτριας βιολιού στο Βασιλικό Κονσερβατόριο της Γλασκώβης), η οποία συνοδεύει το βίντεο non-stop για 40 ολόκληρα λεπτά, γεγονός επίσης εκπληκτικό.

Όπως μας ανέφερε η δασκάλα των παιδιών κ. Ευαγγελία Αλεξοπούλου: «Για αυτή την ταινία, συνεργάστηκαν με τα παιδιά πολλοί φανεροί και αφανείς ήρωες, που με μικρό ή μεγάλο ρόλο, έσπρωξαν τα παιδιά προς την εκπλήρωση των στόχων τους και εν τέλει τη διάκρισή τους. Κυρίως την κυρία Μάρω Σκορδή, με το απίστευτο ταλέντο της. Είναι μεγάλη τιμή και ευλογία για μένα και τα παιδιά μου που μας δώρισε το ποίημά της.

Τη Δωροθέα Μάρκου, που αγόγγυστα και με κάθε προθυμία αφιέρωσε ώρες αμέτρητες για την ενορχήστρωση και την εκτέλεση της μουσικής υπόκρουσης του βίντεό μας.

Τον κύριο Μάριο Μιχαηλίδη, τον προϊστάμενο της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, που παρόλες τις υποχρεώσεις του και το βαρυφορτωμένο του πρόγραμμα, μας δάνεισε την όμορφη φωνή του».

Send this to a friend