Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Παραδέχθηκε ενοχή ο 31χρονος για απόπειρα φόνου 42χρονου στην Ορόκλινη
Παραδέχθηκε ενοχή ο 31χρονος για απόπειρα φόνου 42χρονου στην Ορόκλινη

Παραδέχθηκε ενοχή ο 31χρονος για απόπειρα φόνου 42χρονου στην Ορόκλινη

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τα παραδέχθηκε όλα ο 31χρονος, από την Ορμήδεια, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 στην Ορόκλινη, κατά την οποία τραυματίστηκε από πυροβολισμούς ένας 42χρονος, που φέρεται να ήταν ο στόχος της εγκληματικής ενέργειας, κι ένα εξάχρονο αγοράκι, το οποίο καθόταν στο πίσω κάθισμα του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου του 42χρονου.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη χθες ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, με τον 31χρονο να αλλάζει απάντηση και να παραδέχεται τελικά ενοχή σ’ όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, παρόλο που κατά την προηγούμενη δικάσιμο είχε αρνηθεί ενοχή. Κι όλα αυτά, παρόλο που σε κατάθεσή του στο ΤΑΕ Λάρνακας μετά την σύλληψή του είχε ομολογήσει τα πάντα, υποδεικνύοντας στην Αστυνομία σκηνές και τεκμήρια που σχετίζονταν με την υπόθεση.

Για ν’ αλλάξει, όμως, απάντηση και να παραδεχθεί τις κατηγορίες, προηγήθηκε εκ μέρους της κατηγορούσας αρχής τροποποίηση του κατηγορητηρίου της υπόθεσης και αφαίρεση της δεύτερης κατηγορίας απόπειρας φόνου που αφορούσε το εξάχρονο αγοράκι.

Ως εκ τούτου, μετά την τροποποίηση που έγινε στο κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε μόνο μία κατηγορία απόπειρας φόνου, εναντίον του 42χρονου, με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του μικρού αγοριού. Επιπλέον, παραδέχθηκε κατηγορία συνωμοσίας για φόνο καθώς και άλλες τέσσερις κατηγορίες για κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, η υπόθεση ορίστηκε για έκθεση γεγονότων κι επιβολή ποινής στις 6 Οκτωβρίου.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 31χρονου λίγες μόλις μέρες μετά την διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας, αφού είχε συνδεθεί με γενετικό υλικό που απομονώθηκε από προσωπίδα, η οποία εντοπίστηκε στην σκηνή της απόπειρας. Μετά τη σύλληψή του, ο 31χρονος ομολόγησε πως αυτός πάτησε την σκανδάλη με στόχο τον 42χρονο, από την Ορόκλινη, ισχυριζόμενος πως εναντίον του υποψήφιου θύματος υπήρχε συμβόλαιο θανάτου.

Ο 42χρονος είναι συγγενικό πρόσωπο με άτομο πολύ καλά γνωστό στις αρχές ασφαλείας. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι δεν γνώριζε πως στο πίσω κάθισμα του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου του 42χρονου καθόταν το εξάχρονο παιδάκι. Στην κατάθεσή του, ο κατηγορούμενος ενέπλεξε και τον καταζητούμενο Αντρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρη, 35 χρόνων, από τη Σωτήρα Αμμοχώστου, αναφέροντας ότι αυτός τον στρατολόγησε στην συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια έναντι χρηματικής αμοιβής.

Τα ίχνη του Καμπούρη έχουν χαθεί μυστηριωδώς από τον περασμένο Δεκέμβριο κι ένα από τα σενάρια που εξετάζει σοβαρά η Αστυνομία είναι να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Εναντίον του εκκρεμεί από την 1η Μαρτίου και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Στην υπόθεση αυτή, η Αστυνομία δεν κατάφερε να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τον ηθικό αυτουργό της απόπειρας φόνου.

 

Send this to a friend