Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τον Σύνδεσμο «Ένα Ονειρο Μια Ευχή» στηρίζει το 5ο Φεστιβάλ Πετρολίνα
Τον Σύνδεσμο «Ένα Ονειρο Μια Ευχή» στηρίζει το 5ο Φεστιβάλ Πετρολίνα

Τον Σύνδεσμο «Ένα Ονειρο Μια Ευχή» στηρίζει το 5ο Φεστιβάλ Πετρολίνα

Τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Ονειρο Μια Ευχή», στηρίζει φέτος το 5ο Φεστιβάλ Πετρολίνα, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της εταιρείας στη Λάρνακα, η Γεωργία Λευκαρίτη, Εκτελεστική Σύμβουλος της Petrolina (Holdings) Public Ltd, αναφέρθηκε στο Πρώτο Φεστιβάλ Προσφοράς Πετρολίνα που διοργανώθηκε στη Λάρνακα τον Σεπτέμβριο του 2013 που είχε στόχο την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων και είπε ότι από τότε στηρίχθηκαν διάφοροι οργανισμοί όπως το Europa Donna Κύπρου, ο εθελοντικός Οργανισμός των ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή» και ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα.

Πρόσθεσε ότι το 5ο Φεστιβάλ Προσφοράς Πετρολίνα, το οποίο όπως είπε «αποτελεί το αποκορύφωμα των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα. Με το μήνυμα «Μαζί, σε κάθε όνειρο, σε κάθε ευχή!» στηρίζουμε φέτος, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», το έργο του οποίου κινείται στην εκπλήρωση ευχών των καρκινοπαθών παιδιών, στην οικονομική υποστήριξη των οικογενειών τους και στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης τόσο στα παιδιά όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον».

Αναφερόμενη στο Φεστιβάλ, η κα. Λευκαρίτη είπε πως σ’ αυτό θα υπάρχουν παιχνίδια, φαγητό, δώρα εκπλήξεις, ζωντανή μουσική με τον Ανδρόνικο και μεγάλη συναυλία με τον Γιώργο Σαμπάνη και καλλιτέχνες από την Κύπρο.

Στο χώρο θα υπάρχουν 32 περίπτερα, 15 από τα οποία θα προσφέρουν παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, παιγνίδια τεχνολογίας αλλά και παραδοσιακά, ενώ το πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Youth Makerspace Larnaca, θα καθοδηγήσει τα παιδιά για τη δημιουργία κατασκευών με 3D pen.

Σημείωσε ακόμα ότι τα περίπτερα θα πλαισιώνονται από 300 και πλέον εθελοντές, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες τόσο στο Δήμο Λάρνακας όσο και στις εταιρίες που στηρίζουν το Φεστιβάλ.

Στον δικό του χαιρετισμό ο Γιώργος Πενηνταέξ, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», ανέφερε ότι «στα 26 χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου συνεργάστηκε με την εταιρεία Πετρολίνα τα τελευταία 14, για την υλοποίηση των προγραμμάτων του Συνδέσμου, με πρώτιστη έγνοια τη φροντίδα των παιδιών και νέων που νοσούν από καρκίνο και άλλες αιματολογικές παθήσεις».

Πρόσθεσε ότι «με τον ίδιο ενθουσιασμό, με πολλή φροντίδα, έγνοια και προσφορά, η Πετρολίνα είναι σταθερός χορηγός στην ετήσια Διαδρομή Αγάπης με τις μοτοσυκλέτες και στο ετήσιο Πανηγύρι Χαράς και Προσφοράς, στο Άπλωμα Ευτυχίας στα σχολεία και τώρα στο 5ο Φεστιβάλ Προσφοράς της εταιρείας».

Φέτος, συνέχισε «το Φεστιβάλ «με το σύνθημα «Μαζί Κινούμε την Κύπρο», είναι μια ανθρωπιστική εκδήλωση, χαράς και προσφοράς αφιερωμένο στα παιδιά, με πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, μουσική και τραγούδι, ενώ η συμμετοχή στα παιχνίδια είναι δωρεάν, προσφορά της Πετρολίνα προς όλες τις οικογένειες. Ο Σύνδεσμος θα διαθέτει το δικό του περίπτερο πώλησης διαφόρων προϊόντων του, τα οποία  φιλοτέχνησαν τα παιδιά του που νοσούν από καρκίνο».

Όπως είπε ο κ. Πενηνταέξ,«οι διοργανώσεις των εκδηλώσεων του Συνδέσμου, που ιδρύθηκε το 1997, έχουν στόχο τη συλλογή χρημάτων και την ευαισθητοποίηση του κυπριακού κοινού για τα θέματα του παιδικού καρκίνου. Μέχρι σήμερα καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε 874 ευχές, προσφέραμε γύρω στις 4,500 οικονομικές βοήθειες, ενώ βοηθήσαμε οικονομικά τα παιδιά να βρεθούν σε κατάλληλα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού για εξετάσεις, επεμβάσεις, μεταμόσχευση μυελού των οστών και άλλα».

Εξάλλου ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας στη δική του ομιλία είπε ότι «η κοινωνική στήριξη αποτελεί στοιχείο δύναμης της κοινωνίας μας και έτσι η προσπάθεια  να κτίσουμε μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ Φορέων, ιδιωτικών πρωτοβουλιών και κοινωνίας αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνικής προσφοράς. Οι άνθρωποι της Εταιρείας Πετρολίνα με το πνεύμα που τους διακατέχει, εδώ και πολλά χρόνια, μέσω πολυάριθμων εκστρατειών και εκδηλώσεων φιλανθρωπικού, αθλητικού, ψυχαγωγικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα προσφέρει τα μέγιστα προς το συνάνθρωπο μας».

Με το μήνυμα «Μαζί κινούμε την Κύπρο», συνέχισε “το 5ο Φεστιβάλ  Προσφοράς Πετρολίνα, προσφέρει για ακόμα μια φορά στην οικογένεια, στην Λάρνακα και στην Κύπρο ολόκληρη. Όλοι μαζί φτιάχνουμε μια πόλη ανοικτή, κοινωνικά ευαίσθητη, αλληλέγγυα που δίνει σε όλους τους δημότες ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα και ίσες συνθήκες διαβίωσης», κατέληξε.

Send this to a friend