Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρώτη κρουαζιέρα από Λάρνακα προς Πειραιά!
Η πρώτη κρουαζιέρα από Λάρνακα προς Πειραιά!

Η πρώτη κρουαζιέρα από Λάρνακα προς Πειραιά!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αρχίζει το Σάββατο (29/7) η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά, με την πρώτη αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου «Daleela». Είναι για πρώτη φορά που η Λάρνακα συνδέεται ακτοπλοϊκώς με το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την πόλη και ταυτόχρονα στην μεγαλύτερη προβολή του λιμανιού της.

Επ’ ευκαιρία της πρώτης κρουαζιέρας προς τον Πειραιά, η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, Kition Ocean Holdings Ltd, διοργάνωσε εκδήλωση στην παρουσία πολιτειακών αξιωματούχων, τοπικών αρχών και παραγόντων της πόλης. Όπως αναφέρθηκε, οι κρατήσεις για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά, που θα συνεχιστεί και τον ερχόμενο Αύγουστο, ξεπερνούν τις 4.300 και αγγίζουν τα όρια της πληρότητας, αφού το ενδιαφέρον του κοινού για να ταξιδέψει στην Ελλάδα, μέσω θαλάσσης, είναι τεράστιο. Εκ μέρους της Kition Ocean Holdings, ο Πάνος Αλεξάνδρουείπε ότι θα γίνουν συνολικά 16 διαδρομές από και προς τη Λάρνακα.

Σ’ αυτές τις διαδρομές αναμένεται, επίσης, η μεταφορά περίπου 100 κατοικίδιων και πέραν των 1.700 οχημάτων. Η συνολική χωρητικότητα του πλοίου «Daleela» για τα 16 δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι ανέρχεται στους 4.600 επιβάτες. Εκτιμάται ότι με τους ρυθμούς που γίνονται οι κρατήσεις, θα υπάρξει η μέγιστη πληρότητα σε όλα τα δρομολόγια.«Οι κρατήσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά αγγίζουν την πληρότητα και αυτό αποτελεί ένδειξη της επιθυμίας οικογενειών, φοιτητών και οργανωμένων συνόλων να ταξιδέψουν με το πλοίο προς τον Πειραιά, παίρνοντας μαζί τους τα κατοικίδια και τα οχήματά τους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας του λιμανιού.

Πιέσεις κι εμπόδια

Ο Πάνος Αλεξάνδρου έκανε λόγο για…πολλές πιέσεις και εμπόδια που ήθελαν την ακτοπλοϊκή σύνδεσητης Λάρνακας με τον Πειραιά να είναι ασύμφορη. Ωστόσο, παρά τα προσκόμματα πουπροέκυψαν, έγινε κατορθωτό να πραγματοποιούνται κρουαζιέρες από το λιμάνι Λάρνακας, αφού, όπως είπε, πρώτιστος στόχος της διαχειρίστριας εταιρείας είναι το λιμάνι της πόλης να μην υστερεί σε τίποτε από τα υπόλοιπα λιμάνια. Στις πολλές δυσκολίες που ξεπεράστηκαν μέχρι να γίνει κατορθωτή η θαλάσσια σύνδεση της Λάρνακας με το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι έκανε αναφορά στον χαιρετισμό της και η υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη.

Ανέφερε ότι οι συσκέψεις για το θέμα ήταν καθημερινές κι ευχαρίστησε τους κυβερνητικούς λειτουργούς για τη συνεργασία μέχρι να γίνει πραγματικότητα η νέα θαλάσσια διαδρομή, την οποία χαρακτήρισε τεράστια επιτυχία για τη Λάρνακα. Εκ μέρους της «Scandro Holdings», πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου «Daleela», ο Κωνσταντίνος Μιχαήλ δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι έτοιμη ν’ ανταποκριθεί στις αυξημένες διεθνείς απαιτήσεις του κλάδου της κρουαζιέρας, υποσχόμενος ταυτόχρονα αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην κυπριακή ακτοπλοΐα.

Τέλος, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας σημείωσε ότι σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Λάρνακας θα διαδραματίσει η ανάπτυξη που προγραμματίζεται στο λιμάνι και στη μαρίνα της πόλης.«Αναμένουμε την επένδυση που εξήγγειλε ηKitionOceanHoldings, την οποία περιμένουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι Λαρνακείς. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η επένδυση θα έχει ένα καθοριστικό ρόλο στο μέλλον της πόλης μας. Οι επενδύσεις και τα μεγάλα έργα της Λάρνακας θα είναι πλέον στην καθημερινότητα των δημοτών μας.Μια καλή αρχή αποτελεί η έναρξη της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης της Λάρνακας με τον Πειραιά», κατέληξε.

 

Send this to a friend