Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Με τις κρατήσεις κοντά στην πληρότητα αρχίζει η σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά
Με τις κρατήσεις κοντά στην πληρότητα αρχίζει η σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά

Με τις κρατήσεις κοντά στην πληρότητα αρχίζει η σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά

Με 4.300 κρατήσεις, που αγγίζουν τα όρια πληρότητας, αρχίζει το Σάββατο, 29 Ιουλίου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά, όπως λέχθηκε σε εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης, στο Λιμάνι Λάρνακας. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτας Δημητρίου, του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη, της Υφυπουργού Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη, του Υφυπουργού Τουρισμού Κώστα Κουμή, Δημάρχων της επαρχίας Λάρνακας και άλλων τοπικών παραγόντων.

Στην ομιλία της η κ. Χατζημανώλη ανέφερε πως «για να μιλάμε σήμερα για επιτυχία της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης οφείλεται σε ομαδική δουλειά».

Σημείωσε πως «πιστέψτε με ότι οι δυσκολίες ήταν πάρα πολλές, οι συσκέψεις που κάναμε ήταν καθημερινές, αλλά θέλω εδώ να ευχαριστήσω και τους κυβερνητικούς λειτουργούς οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας, συζητούσαμε τα πάντα που προέκυπταν κατά την πορεία και αυτά θα προκύψουν και με τα δρομολόγια στην Λάρνακα, γιατί είναι μια νέα διαδρομή η οποία εντάχθηκε φέτος, και με την καλή θέληση που είχαμε καταφέραμε σήμερα να μιλάμε για μια τεράστια επιτυχία».

Έχουμε καταφέρει, πρόσθεσε η Υφυπουργός, «να αναβαθμίσει η εταιρεία το πλοίο και ευελπιστούμε ότι με την λήξη του συμβολαίου το οποίο είναι 3 + 3 χρόνια θα καταφέρουμε η θαλάσσια επιβατική σύνδεση να είναι βιώσιμη και αυτό είναι το σημαντικό γιατί ο κόσμος το αγάπησε».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε πως «πλέον η Λάρνακα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οποιαδήποτε άλλη πόλη όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και από οπουδήποτε αλλού. Η Λάρνακα είναι μια πόλη στην οποία οι κάτοικοι της νιώθουν περήφανοι και θα έχουν μια ποιοτική ζωή αλλά και οι επενδύσεις, τα μεγάλα έργα της Λάρνακας θα είναι πλέον στην καθημερινότητα μας».

Σημείωσε πως «ένα μεγάλο μέρος της μελλοντικής Λάρνακας διαδραματίζει και έχει ρόλο η νέα ανάπτυξη στο Λιμάνι Μαρίνα. Η επένδυση της Kition Ocean Holdings Ltd είναι μια επένδυση την οποία αναμένουμε και περιμένουμε για πάρα πολλά χρόνια ως Λαρνακείς και είμαστε σίγουροι ότι θα έχει ένα καθοριστικό ρόλο για το μέλλον της πόλης μας. Έτσι μια πολύ καλή αρχή είναι ακριβώς η έναρξη της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης της Λάρνακας με τον Πειραιά».

Ο κ. Βύρας έδωσε την διαβεβαίωση πως «πάντοτε θα είμαστε δίπλα από τέτοιες αναπτύξεις δίπλα από τέτοιες πρωτοβουλίες και τα καλύτερα έρχονται».

Ο Κωνσταντίνος Μιχαήλ εκ μέρους της Scandro Holdings πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου “Daleela”, το οποίο θα εκτελεί το δρομολόγιο Λάρνακας Πειραιά, ανέφερε πως «υλοποιούμε τον επιχειρηματικό μας σχεδιασμό, με προσεκτικά βήματα, προκειμένου να ενισχύσουμε τον σημαντικό ρόλο της εταιρείας και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις αυξημένες διεθνείς απαιτήσεις του κλάδου».

Ανέφερε πως «επιβεβαιώνουμε για ακόμα μια φορά την δέσμευση της εταιρείας μας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην κυπριακή ακτοπλοΐα».

Σημείωσε πως «η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακα Πειραιάς σηματοδοτεί την συνέχιση του οράματος της εταιρείας μας για μια βέλτιστη εξυπηρέτηση και υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας». Στόχος μας επίσης, είπε, «είναι η στήριξη και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, με την άψογη συνεργασία όλων των συμβαλλόμενων εταιρειών για την ομαλή διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών».

Ο Πάνος Αλεξάνδρου εκ μέρους της Εταιρείας Kition Ocean Holdings Ltd ανέφερε πως «το ερχόμενο Σάββατο 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αναχώρηση του πλοίου Daleela από το λιμάνι της Λάρνακας. Μετά από πολλές πιέσεις και εμπόδια που ήθελαν την διαδρομή Λάρνακα Πειραιάς να είναι ασύμφορη καταφέραμε να την πραγματοποιήσουμε». Στόχος μας, πρόσθεσε, «είναι να μην υστερεί σε τίποτα η Λάρνακα από άλλες πόλεις ούτε και το λιμάνι της Λάρνακας από άλλα λιμάνια».

Ανέφερε ότι «οι κρατήσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση αγγίζουν την πληρότητα. Ένδειξη της επιθυμίας, οικογενειών, φοιτητών αλλά και οργανωμένων συνόλων να ταξιδέψουν με το πλοίο, να πάρουν τα κατοικίδια τους αλλά και τα οχήματα τους από και προς τον Πειραιά».

Σημείωσε πως «Στις 16 διαδρομές από και προς Λάρνακα έγιναν μέχρι στιγμής 4 χιλιάδες 300 κρατήσεις και αναμένεται η μεταφορά 100 κατοικίδιων και πέραν των 1.700 οχημάτων. Η συνολική χωρητικότητα του πλοίου για τα 16 δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν φέτος ανέρχεται στις 4 χιλιάδες 600 άτομα και αναμένεται ότι μέχρι την ολοκλήρωση των κρατήσεων θα υπάρχει μέγιστη πληρότητα σε όλα τα δρομολόγια».

Send this to a friend