Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Την ερχόμενη βδομάδα αποφάσεις για αποπαγοποίηση των 1.851 θέσεων
Την ερχόμενη βδομάδα αποφάσεις για αποπαγοποίηση των 1.851 θέσεων

Την ερχόμενη βδομάδα αποφάσεις για αποπαγοποίηση των 1.851 θέσεων

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται η τοποθέτηση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών αναφορικά με την αποπαγοποίηση 1.851 κενών θέσεων πρώτου διορισμού στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το θέμα συζητήθηκε στην σημερινή συνεδρία της επιτροπής με το ΑΚΕΛ να ζητεί πρόσθετο χρόνο για περαιτέρω εξέταση του θέματος.

Πάντως, ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας επέκρινε τον ΔΗΣΥ για αλλαγή στάσης επειδή βρέθηκε στην αντιπολίτευση, όπως είπε.

«Πέρσι (οι κενές θέσεις) ήταν 1.750, πρόπερσι 1.850, έχοντας αυτά υπόψη και γνωρίζοντας ότι δεν μιλάμε για νέες θέσεις αλλά για πλήρωση κενών θέσεων, κρίναμε διαχρονικά ότι αυτό το πράγμα πρέπει να ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατόν, εφόσον προκρίνεται από το Υπουργείο Οικονομικών», ανέφερε σε δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Μουσιούττας.

«Δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι, και αναφέρομαι στον ΔΗΣΥ, ανακάλυψαν ότι ο θεσμός δεν είναι σωστός μετά τον Μάρτη, επειδή βρέθηκαν από κυβέρνηση στην αντιπολίτευση».

«Θα ήταν σωστό να ξεκαθαρίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τις θέσεις. Δεν περιποιεί τιμή να βρίσκουμε προφάσεις εν αμαρτίαις», είπε υπενθυμίζοντας πως οι θέσεις αυτές περιλήφθησαν στον κρατικό προϋπολογισμό που κατήρτισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πάντως μιλώντας ενώπιον της επιτροπής ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά είπε πως ο ΔΗΣΥ είχε διαφωνήσει με τον τέως Υπουργό Οικονομικών για το θέμα. «Εμείς λέμε ότι 1.000 θέσεις τώρα και άλλες 500 σε δύο, τρεις ή τέσσερις μήνες. Άλλο όμως να είναι μαζικές και διά μιας την ίδια ημέρα», είπε.

Μιλώντας στην επιτροπή εκπρόσωπος του Τμήματος Προσωπικού είπε πως η φετινή διαδικασία δε διαφέρει από την αντίστοιχη που ακολουθήθηκε πέρσι.

Από τις συνολικά 1.851 θέσεις, ο μεγαλύτερος αριθμός τους, ήτοι 1.011, αφορούν 331 θέσεις στην εκπαίδευση για την ορθή και πλήρη στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων στο σχολικό έτος 2023-2024, 278 θέσεις για την Αστυνομία για την κάλυψη, μεταξύ άλλων, αναγκών του ενεργειακού κέντρου Βασιλικού, του Κέντρου Υποδοχών στη Μενόγεια, των Μαρίνων Λάρνακας, Λεμεσού, Πρωταρά και Αγίας Νάπας και των κρατητηρίων Μόρφου και Αμμοχώστου, ενώ 219 θέσεις αφορούν την Πυροσβεστική για την κάλυψη αναγκών των Πυροσβεστικών σταθμών ενεργειακού κέντρου Βασιλικού, Αγίας Νάπας, Μονιάτη και Ευρύχου, του συντονιστικού κέντρου Ζήνων καθώς και του ενιαίου συντονιστικού κέντρου επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης, 183 αφορούν γραμματειακό προσωπικό για την κάλυψη αναγκών της δημόσιας υπηρεσίας.

Οι υπόλοιπες 714 θέσεις αφορούν 525 θέσεις για την κάλυψη αναγκών Υπουργείων/Υφυπουργείων/Ανεξάρτητων Υπηρεσιών, 159 θέσεις για την εύρυθμη λειτουργία 19 συνολικά οργανισμών δημοσίου δικαίου και 30 θέσεις για την εύρυθμη λειτουργία 13 συνολικά Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Send this to a friend