Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στο Υπουργείο Ενέργειας η μπάλα για αξιοποίηση της Παμπούλας στη Λάρνακα
Στο Υπουργείο Ενέργειας η μπάλα για αξιοποίηση της Παμπούλας στη Λάρνακα

Στο Υπουργείο Ενέργειας η μπάλα για αξιοποίηση της Παμπούλας στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την ξεκάθαρη θέση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, για το τι μέλλει γενέσθαι με την αξιοποίηση της εγκαταλελειμμένης και παραμελημένης, εδώ και χρόνια, βιομηχανικής περιοχής Παμπούλας, περιμένει ακόμα ο Δήμος Λάρνακας.

Η περιοχή Παμπούλας, που βρίσκεται παρόδια της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί διαχρονικά το νυν δημοτικό συμβούλιο, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει εξευρεθεί η κατάλληλη λύση για τον εξωραϊσμό και την ανάπτυξή της.

Η περιοχή εμπίπτει στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Ενέργειας, αλλά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα οχληρίας, σε βαθμό που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Ο Δήμος Λάρνακας πέραν της αποκοπής χόρτων και αγρίας βλάστησης και τον καθαρισμό του παράπλευρου καναλιού μερικές φορές τον χρόνο, με δική του πρωτοβουλία προβαίνει σε συχνές ενέργειες καθαρισμού και απομάκρυνσης σκουπιδιών και άλλων αντικείμενων.

Πέραν των πιο πάνω ενεργειών, ο δήμος προχώρησε και στην κατεδάφιση τριών εγκαταλειμμένων παραπηγμάτων τα οποία θεωρήθηκαν επικίνδυνα, ενώ ταυτόχρονα για άλλα τρία υποστατικά, τα οποία έχουν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες τους και συχνά μετατρέπονται σ’ εστίες βανδαλισμών κι εμπρησμών, έχει ξεκινήσει την διαδικασία ετοιμασίας εγγραφών προσφορών για κατεδάφιση τους, η οποία ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα.

Επιπρόσθετα, οι δημοτικές αρχές βρίσκονται και στη διαδικασία ετοιμασίας εγγράφων προσφορών για αφαίρεση των πατωμάτων των οικοδομών που έχουν ήδη κατεδαφιστεί.

 

Δεν αρκεί η καθαριότητα            

————————————   

Με αφορμή την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει αφεθεί η περιοχή Παμπούλας, ο Δήμος Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αναφέρει ότι το δημοτικό συμβούλιο πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει επισημάνει στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή, η οποία βρίσκεται σε κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της πόλης.

Παράλληλα, έχει προβεί και σε εισηγήσεις για αξιοποίηση της περιοχής, όπως π.χ. την μεταφορά των ταχυδρομικών υπηρεσιών Λάρνακας ή ακόμα και τη δημιουργία του Μουσείου Ενάλιας Αρχαιολογίας, αλλά μέχρι στιγμής το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει απαντήσει ξεκάθαρα σε αυτά τα αιτήματα.

Εργασίες καθαριότητας έγιναν και στις (29/5) στην Παμπούλα από συνεργεία του Δήμου Λάρνακας, ωστόσο η πλήρης αποκατάσταση της περιοχής θα επιτευχθεί μόνο με την δημιουργία καινούργιων αναπτύξεων και υποδομών. Για να γίνει, όμως, αυτό, απαιτείται απόφαση του κράτους.

 

Send this to a friend