Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο Αθλητικός Σύλλογος Kofinou FC ετοιμάζει Τουρνουά Ποδοσφαίρου “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”
Ο Αθλητικός Σύλλογος Kofinou FC ετοιμάζει Τουρνουά Ποδοσφαίρου “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”

Ο Αθλητικός Σύλλογος Kofinou FC ετοιμάζει Τουρνουά Ποδοσφαίρου “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”

Ο Αθλητικός Σύλλογος Kofinou FC ετοιμάζει Τουρνουά Ποδοσφαίρου “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ” (7 Χ 7 σε χορτάρι).

Η συμμετοχή κοστίζει 100 ευρώ και θα δοθούν χρηματικά έπαθλα στους φιναλίστ.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην Επιτροπή Αγνοουμένων.

Τοποθεσία: Σωτήρειο Αθλητικό Κέντρο Κοφίνου.

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2019. Σκοπός ήταν η ενασχόληση της νεολαίας με τον αθλητισμό. Οι επιτυχίες με την κατάκτηση τροπαίου και η συμμετοχή στα παιχνίδια ένταξης ΣΤΟΚ συσπείρωσαν τον κόσμο και ειδικά την νεολαία γύρω από την ομάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ως η τρίτη γενιά προσφύγων άρπαξε την ευκαιρία και με ουσιαστικές κινήσεις θέλει να προωθήσει και κοινωνικά μηνύματα. Ως μια τουρκοκυπριακή κοινότητα που οι κάτοικοι της προέρχονται από 78 κατεχόμενα χωριά πάρθηκε η απόφαση να γίνουν κινήσεις που να αναδεικνύουν την καταγωγή της Κοινότητας.

Πέρυσι, δημιουργήθηκε η επίσημη εμφάνιση στην οποία αναγράφονται το ¨ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ¨ καθώς και 23 κατεχόμενα χωρία, ένα σε κάθε φανέλα. Τώρα συμπληρώνοντας 49 χρόνια από την εισβολή και την κατοχή της μισής Κύπρου, πραγματοποιείται το τουρνουά ως ένδειξη μνήμης.

Στόχος είναι η διατήρηση της μνήμης αλλά και η προβολή όλων των χωριών που εκπροσωπούνται.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές: “Στο όνομα της Κοφίνου δεν καθρεφτίζεται μια κοινότητα αλλά η πεμπτουσία αυτή που συμπυκνώνει 78 κοινότητες και τρεις γενιές προσφύγων που θυμούνται και περιμένουν την επανένωση της πατρίδα μας”.

Send this to a friend