Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών συνταξιούχων: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις
Σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών συνταξιούχων: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις

Σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών συνταξιούχων: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις

Αν και με μικρή καθυστέρηση αρχίζει στις 16 Ιουνίου το σχέδιο επιχορήγησης διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων. Μιλώντας σχετικά στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ κ. Κώστας Σκαρπάρης, είπε ότι πέρσι έτσι καιρό ήταν όλα έτοιμα με τις αιτήσεις ούτως ώστε να γίνει προετοιμασία για να ξεκινήσει το σχέδιο την 1η Ιουνίου.

Όπως είπε, μετά την σχετική καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, το Υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να λειτουργήσει κατ’ επείγων έτσι ώστε να ετοιμάσει τις αιτήσεις, να προβεί στις απαραίτητες συνεννοήσεις με τους ξενοδόχους αλλά και να προβεί σε συμφωνία με κάποιο τουριστικό γραφείο το οποίο θα αναλάβει την διεκπεραίωση των αιτήσεις.

Δικαιούχοι είναι:

– Συνταξιούχοι που είναι μονήρη άτομα με χρονιαίο εισόδημα €15,500

– Ζευγάρι με χρονιαίο εισόδημα €20,000

Οι κρατήσεις θα γίνονται μέσω των αιτήσεων όπου θα αναγράφονται και τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο Σχέδιο. Οι ημερομηνίες που αφορούν το Σχέδιο είναι από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 31 Ιουλίου και από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Οκτώβριο ή μέχρι εξαντλήσεως του κονδυλίου το οποίο ανέρχεται στις €800,000. Από το κονδύλι αναμένεται να χορηγηθούν 5,000 άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Σκαρπάρη άπαντες αναμένουν ενημέρωση για το πότε θα ανοίξουν οι αιτήσεις.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend