Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, καταδίκασε σε οκτώ μήνες άμεσης φυλάκισης, τον 44χρονο ελληνοκύπριο που ξυλοκόπησε 29χρονη, από τον Κονγκό, τον Ιούλιο του 2022.

Ως ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο κατά την επιμέτρηση της ποινής το δικαστήριο προσμέτρησε το γεγονός πως την ώρα του επεισοδίου η 29χρονη κρατούσε 11 μηνών βρέφος της.

Οι πράξεις του ήταν βίαιες, κτυπούσε μια γυναίκα που είχε στην αγκαλιά της ένα παιδί. Δεν δίστασε να την κτυπήσει σε δημόσιο δρόμο.

Ο κόσμος ούρλιαζε, αλλά ο κατηγορούμενος κτύπησε την ίδια και ακόμα ένα πρόσωπο, ενώ προσπάθησε να κτυπήσει και τρίτο, τονίζεται στην απόφαση.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου για επιβολή ποινής φυλάκισης με αναστολή. Επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα αποτελούν πρόβλημα για κάθε κοινωνία, ανέφερε ο δικαστής, σημειώνοντας πως ο 44χρονος είχε κίνητρο και πως τίποτα δεν τον νομιμοποιούσε να κτυπήσει μια ανυπεράσπιστη γυναίκα.

 

Την επιείκεια του δικαστηρίου και την αναστολή της ποινής φυλάκισης που ενδεχομένως θα επιβληθεί στον μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης, αγορεύοντας την περασμένη Παρασκευή, για μετριασμό της ποινής του πρώην ανώτερου ιεράρχη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος στο αδίκημα της άσεμνης επίθεσης.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας θ’ ανακοινώσει την ποινή στον μητροπολίτη τέως Κιτίου την 1η Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί.

 

Το Εκπαιδευτικό άλμα στατικού ιμάντα, που πραγματοποιήθηκε στη Ζώνη Ρίψης Τερσεφάνου, στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης μεταξύ Εθνικής Φρουράς και Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στην συνεκπαίδευση, συμμετείχε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με αεροσκάφος C -130, αλεξιπτωτιστές από την Διοίκηση Καταδρομών και Διοίκηση Ναυτικού, καθώς και εκπαιδευτές από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών.

 

Send this to a friend