Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οδικές εργασίες επηρεάζουν δρόμους στην Επαρχία Λάρνακας
Οδικές εργασίες επηρεάζουν δρόμους στην Επαρχία Λάρνακας

Οδικές εργασίες επηρεάζουν δρόμους στην Επαρχία Λάρνακας

Στην επαρχία Λάρνακας, στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας, σε σημείο παρά τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου, την περίοδο 10/2/2023 – 10/6/2023, θα πραγματοποιούνται εργασίες στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Παραλιακού Δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας Φάση Γ». Η τροχαία κίνηση θα εκτρέπεται στην οδό Ναυαρίνου για 650μ. περίπου.

Επίσης στο πλαίσιο του Έργου «Βελτίωση του Παραλιακού Δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, Φάση Γ», οι εργασίες που ξεκίνησαν στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, από τον κυκλικό κόμβο Ναυτικού Ομίλου μέχρι τη συμβολή προς Πύλα, θα συνεχίζουν να διεξάγονται δίπλα από τα όρια του δρόμου για ακόμη τρεις μήνες, μέχρι και τον Αύγουστο, 2023.

Επίσης στην επαρχία Λάρνακας, την Παρασκευή 19/05/2023, αρχίζουν οι εργασίες ανακατασκευής του δρόμου Ορμήδεια – Ξυλοφάγου, οι οποίες θα διαρκέσουν για περίπου 12 μήνες, μέχρι τα τέλη Μαΐου 2024. Το Έργο αποτελεί βελτίωση τμήματος του υφιστάμενου δρόμου που συνδέει την κοινότητα Ορμήδειας με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου. Το τμήμα του υφιστάμενου δρόμου που βελτιώνεται, αρχίζει αμέσως μετά την έξοδο από την κατοικημένη περιοχή (κοντά στη συμβολή με την οδό Μενέλαου Λουντέμη) και τελειώνει στη συμβολή με τον παλαιό δρόμο
Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου.

Στην περιοχή Βασιλικού, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού με το λιμάνι Βασιλικού, που ήταν κλειστός από τις 21/1/2020, θα παραμείνει κλειστός για την τροχαία για χρονικό διάστημα ακόμα 3 μηνών, μέχρι το τέλος Μαΐου, 2023, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο (Ε107), διά μέσου Μαρί. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών, σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Επίσης στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, στο Μαρί, από τις 23 Μαρτίου 2023, στον δρόμο μεταξύ του υποσταθμού της ΑΗΚ και του ποταμού Βασιλικού στο Μαρί, βόρεια των εγκαταστάσεων του τσιμεντοποιείου, θα πραγματοποιούνται εργασίες κατασκευής συστήματος αποχέτευσης λυμάτων και η μία λωρίδα θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση. Η τροχαία κίνηση θα ρυθμίζεται με φώτα τροχαίας. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών, σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Send this to a friend