Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Το Δικαστήριο Λάρνακας επιβάλλει 1η Ιουνίου ποινή στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου
Το Δικαστήριο Λάρνακας επιβάλλει 1η Ιουνίου ποινή στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου

Το Δικαστήριο Λάρνακας επιβάλλει 1η Ιουνίου ποινή στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αναμένεται να επιβάλει ποινή στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υπόθεση άσεμνης επίθεση σε γυναίκα το 1981, όταν η ίδια ήταν 16 ετών και 8 μηνών. 

Σήμερα ο Μιχάλης Πικής, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του και μεταξύ άλλων ζήτησε την επιείκεια του Δικαστηρίου, αναφέροντας ως παράγοντες μετριασμού το λευκό ποινικό του μητρώο και τη μεγάλη του ηλικία, αφού στις 8 Ιουνίου συμπληρώνει τα 85 του χρόνια, παραπέμποντας σε σχετική Νομολογία.

Είπε ακόμα ότι λόγω της μεγάλης ηλικίας του κατηγορουμένου δεν υφίσταται ο κίνδυνος διάπραξης άλλου αδικήματος, ενώ αναφέρθηκε και σε εξωδικαστική τιμωρία, αφού όπως εξήγησε αναμένεται να επιβληθεί τιμωρία στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου και από την Ιερά Σύνοδο, η οποία δεν αποκλείεται να τον καθαιρέσει.

Επίσης, ο Μιχάλης Πικής ανέφερε ως μετριαστικό παράγοντα και το φιλανθρωπικό έργο του κατηγορουμένου, αναφέροντας πως ίδρυσε τον Σύνδεσμο για Καταπολέμηση της Πείνας, τον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και τον ΚΕΝΘΕΑ.

Το Δικαστήριο όρισε την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 11.30 το πρωί για επιβολή ποινής στον κατηγορούμενο.

Send this to a friend