Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου: Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη χλωρίδα και την πανίδα της Κύπρου
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου: Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη χλωρίδα και την πανίδα της Κύπρου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου: Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη χλωρίδα και την πανίδα της Κύπρου

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα ζώα και τα φυτά της Κύπρου από τον Αντώνη Μαντοβάνη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας

Μία ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (20/05) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου με κύριο θέμα τα ζώα και τα φυτά της Κύπρου. Στα παιδιά μίλησε ο κύριος Αντώνης Μαντοβάνης από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Δράσεων που διοργανώνει εδώ και αρκετό καιρό η Δημοτική Βιβλιοθήκη της περιοχής.

Ο κ. Μαντοβάνης κατατόπισε τα παιδιά σχετικά με τη χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας, για το δάσος και τις ωφέλειες του, καθώς για τους κινδύνους που ενδεχομένως ελλοχεύει. Παρουσίασε στους μικρούς μας φίλους σχετικό εκπαιδευτικό υλικό, με διαφάνειες που μιλούσαν για τα ζώα και τα πτηνά που ευδοκιμούν στα δάση της Κύπρου.

Επίσης, μίλησε στα παιδιά για το ποια ζώα κινδυνεύουν από αφανισμό και ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία τους. Ανέλυσε το τεράστιο κεφάλαιο της λαθροθυρίας, καθώς και των πυρκαγιών, με το τελευταίο να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, αφού οι θερμοκρασίες έχουν ήδη ανέβει και το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών.

Τα παιδιά από πλευράς τους έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό στη συζήτηση, ενώ παρέμειναν προσηλωμένα σε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης. Μάλιστα, στο τέλος εξέφρασαν και ορισμένες απορίες που είχαν, τις οποίες απάντησε ο κ. Μαντοβάνης με μεγάλη χαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δημοτικό Σύμβουλος Παύλος Κίτσης.

Send this to a friend