Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Λειτουργός ΥΠΟΙΚ: Στα €9,5 εκ. το καταβληθέν ποσό σε φοιτητές
Λειτουργός ΥΠΟΙΚ: Στα €9,5 εκ. το καταβληθέν ποσό σε φοιτητές

Λειτουργός ΥΠΟΙΚ: Στα €9,5 εκ. το καταβληθέν ποσό σε φοιτητές

Πραγματοποιείται σήμερα η τρίτη πληρωμή σε δικαιούχους αιτητές για παροχή κρατικής φοιτητικής μέριμνας, με το συνολικό ποσό των μέχρι σήμερα πληρωμών να ανέρχεται στα €9,5 εκατομμύρια και τους εγκεκριμένους δικαιούχους σε περίπου 4.600, από τους 17.700 που έχουν υποβάλει αίτηση.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Οικονομικός Λειτουργός στο Υπουργείο Οικονομικών και Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Γαβριήλ Μίθηλλος είπε ότι η τρίτη πληρωμή που θα καταβληθεί σήμερα 26 Μαΐου θα αφορά περίπου 1.200 δικαιούχους αιτητές και συνολικό πόσο πέραν των €2,3 εκ.

Μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής τρίτης πληρωμής (26 Μάϊου), έχει καταβληθεί πληρωμή σε περίπου 4.600 δικαιούχους αιτητές για παροχή της κρατικής φοιτητικής μέριμνας με το συνολικό καταβληθέν ποσό να ανέρχεται γύρω στα €9,5 εκατομμύρια, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι ο αριθμός των συνολικών αιτητών ανέρχεται στις 17.700, προσθέτοντας ότι η Υπηρεσία εξετάζει όλες τις αιτήσεις για να διαπιστώσει αν πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος για καταβολή της φοιτητικής μέριμνας.

Ο κ. Μίθηλλος είπε ακόμη ότι προσπάθεια της Υπηρεσίας είναι οι πληρωμές να διενεργούνται κάθε Παρασκευή και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων έληξε στις 31 Μαρτίου και η πρώτη πληρωμή σε δικαιούχους καταβλήθηκε την Παρασκευή, 5 Μαΐου.

Κατά τη φετινή χρονιά, υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, κάτι που οφειλόταν στο γεγονός ότι η Υπηρεσία μεταφέρθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Οικονομικών και έπρεπε ταυτόχρονα να γίνουν εργασίες για μεταφορά του μηχανογραφικού συστήματος.

Send this to a friend