Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έφτιαξε κομπολόι 318 μέτρων για Ρεκόρ Γκίνες, στη μνήμη της εγγονής του
Έφτιαξε κομπολόι 318 μέτρων για Ρεκόρ Γκίνες, στη μνήμη της εγγονής του

Έφτιαξε κομπολόι 318 μέτρων για Ρεκόρ Γκίνες, στη μνήμη της εγγονής του

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τριακόσια δεκαοκτώ μέτρα καταλαμβάνει το κομπολόι, που κατάφερε να φτιάξει ο 85χρονος Άγγελος Ιωσήφ, ένας συνταξιούχος οικοδόμος που διαμένει στην Ανθούπολη.

Ήδη, εκπρόσωποι των Ρεκόρ Γκίνες κατέγραψαν την προσπάθεια του κυρίου Άγγελου με τέσσερις κάμερες και ένα drone, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα του για να συμπεριληφθεί στο διάσημο βιβλίο ως το μεγαλύτερο κομπολόι στον κόσμο.

«Είναι ένας Τούρκος που έκανε αναπαλαίωση κομπολογιού που βρήκε σε εγκαταλελειμένο τζαμί και ένας Κρητικός που έκανε ένα κομπολόι 67 μέτρα.»

Όπως εξομολογείται στην κάμερα της εκπομπής Alpha Eνημέρωση, άρχισε την κατασκευή του κομπολογίου-μαμούθ την περίοδο της καραντίνας για την πανδημία του κορωνοϊού και αποτέλεσε για τον ίδιο την τέλεια λύση για να μην τσακώνεται με τη… σύζυγο του Λένια!

«Όλη μέρα στο σπίτι και όταν δεν μπορείς να βγεις έξω για βόλτα, αρχίζουν οι τσακωμοί με τη γυναίκα! Πόσοι τσακώθηκαν με τις γυναίκες τους; Ένας, δύο, πέντε, δέκα; Έχει που χώρισαν, έχει που πήγαν δικαστήριο. Εγώ το γύρισα στα κομπολόγια!»

Ο κύριος Άγγελος χαρίζει με πολλή αγάπη και συγκίνηση τα κομπολόγια που φτιάχνει σε συγγενείς και φίλους, ενώ δεν δέχεται χρήματα για αυτά αφού έχει αφιερώσει το δημιούργημα του στη μνήμη της εγγονής του Στάλως.

«Την χάσαμε την Καθαρά Δευτέρα του 2010 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τα χαρίζω σε όποιον μου πεί. Αλλά αυτά που έχουν ζήτηση είναι της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ»

Ο 85χρονος φτιάχνει με τα ίδια του τα χέρια τις χάντρες, χρησιμοποιώντας τερακότα και με μια οδοντογλυφίδα τις τρυπά για να περάσει το κορδόνι. Η σκληρή δουλειά που απαιτείται, δεν τον φοβίζει καθώς από 12 ετών βγήκε στη βιοπάλη και στον αγώνα των οικοδομών.

«Και να πεθάνω και να ξαναγεννηθώ, πάλε οικοδόμος θα πάω.»

Πηγή: alphanews

Send this to a friend