Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Πίσω από της φυλακής τα σίδερα οι δύο κουμπάρες στη Λάρνακα για ναρκωτικά
Πίσω από της φυλακής τα σίδερα οι δύο κουμπάρες στη Λάρνακα για ναρκωτικά

Πίσω από της φυλακής τα σίδερα οι δύο κουμπάρες στη Λάρνακα για ναρκωτικά

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ    

Η ίδια ιστορία κρύβεται σχεδόν πάντα πίσω από κάθε σύλληψη μεταφορέα ναρκωτικών. Σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα και μεγάλο ρίσκο, για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, για εξασφάλιση οικονομικού κέρδους.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση των δύο γυναικών κουμπάρων, από την Ελλάδα, ηλικίας 42 και 33 χρόνων, οι οποίες στρατολογήθηκαν σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από τη χώρα τους στην Κύπρο, προκειμένου να επιλύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Στο τέλος της ημέρας, όμως, κατέληξαν στη φυλακή.

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε σήμερα 33χρονη σε 12 χρόνια φυλάκιση και 42χρονη σε πέντε χρόνια φυλάκιση για υποθέσεις εισαγωγής ναρκωτικών.

Στην 33χρονη επιβλήθηκε μεγαλύτερη ποινή, καθότι είχε ενεργότερη εμπλοκή στην υπόθεση, μετέφερε στο νησί μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών, ενώ και στο παρελθόν άλλες δύο φορές μετέφερε πακέτα με ναρκωτικές ουσίες.

Η 33χρονη παραδέχθηκε ότι τον περασμένο Ιανουάριο εισήγαγε σχεδόν 13 κιλά μαριχουάνας, ενώ είχε στην κατοχή της και ποσότητα κοκαίνης.

Η 42χρονη παραδέχθηκε ότι την ίδια περίοδο εισήγαγε περίπου πέντε κιλά μαριχουάνας. Στις 30 Ιανουαρίου εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην Αθήνα, τρία ταχυδρομικά δέματα με προορισμό την Κύπρο, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, περιείχαν συσκευασίες με μαριχουάνα.

Τα δέματα στάλθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αφού ενημερώθηκε η ΥΚΑΝ, μεταφέρθηκαν σε γραφεία εταιρείας μεταφορών. Οι δύο κουμπάρες, οι οποίες ήταν ήδη στην Κύπρο, ενημερώθηκαν μέσω αριθμού τηλεφώνου που αναγραφόταν στα δέματα και παρουσιάστηκαν για να τα παραλάβουν.

Αμέσως μετά την παραλαβή των επίδικων δεμάτων, επενέβησαν μέλη της ΥΚΑΝ και τις συνέλαβαν. Η 33χρονη, που είναι μητέρα δύο παιδιών, ομολόγησε ότι γνώρισε κάποιον από το διαδίκτυο, ο οποίος της πρότεινε να ταξιδεύει στην Κύπρο για να παραλαμβάνει πακέτα και να τα παραδίδει στους παραλήπτες έναντι αμοιβής.

Ακολούθως, η 33χρονη στρατολόγησε και την κουμπάρα της στο κύκλωμα. Η 42χρονη είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών κι εργαζόταν ως υπάλληλος σε δήμο στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Send this to a friend