Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Επιτέλους, ορίστηκε ερευνώντας λειτουργός για την Ανθούλλα
Επιτέλους, ορίστηκε ερευνώντας λειτουργός για την Ανθούλλα

Επιτέλους, ορίστηκε ερευνώντας λειτουργός για την Ανθούλλα

ΓΡΑΦΕΙ ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μετά τις καταγγελίες του συζύγου για ολιγωρία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και μετά την κατακραυγή των ΜΜΕ για το θέμα, ο ΟΚΥπΥ ανακοίνωσε τον ορισμό ιατρικού λειτουργού, με ειδικότητα παθολόγου, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της Αστυνομίας αναφορικά με την καταγγελία για ιατρική αμέλεια σε σχέση με τις συνθήκες περίθαλψης της αδικοχαμένης Ανθούλλας Σάντη, 59 χρόνων, από το Κίτι.

Ο ορισμός ερευνώντα λειτουργού γίνεται σχεδόν ένα μήνα μετά το μοιραίο, που σόκαρε και σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλους όσους γνώριζαν την γνωστή αισθητικό της Λάρνακας.

Η άτυχη Ανθούλλα απεβίωσε τα ξημερώματα της 27ης Απριλίου στο σπίτι της, λίγες ώρες μετά που πήρε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου είχε μεταφερθεί από τον σύζυγό της με συμπτώματα covid.

Ο εκπρόσωπος τύπου του οργανισμού Χαράλαμπος Χαριλάου δήλωσε ότι έχει οριστεί ιατρικός λειτουργός στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών μετά την καταγγελία που έκανε ο σύζυγος της 59χρονης για ιατρική αμέλεια.

Αναφερόμενος στο ιστορικό του διορισμού ιατρικού λειτουργού, ο κ.Χαριλάου είπε ότι στις 11 Μαῒου είχε σταλεί επιστολή από την Αστυνομία στον ΟΚΥπΥ, με την οποία ζητείτο ο ορισμός ιατρικού λειτουργού που θα συνδράμει στο έργο της Αστυνομίας.

Στις 16 του μήνα ο ΟΚΥπΥ απέστειλε επιστολή προς την Αστυνομία, με την οποία ζητούσε λεπτομέρειες ως προς τον καθορισμό της ιατρικής ειδικότητας, χωρίς όμως να πάρει οποιαδήποτε απάντηση, σύμφωνα πάντα με τον κ.Χαριλάου.

Έπειτα, όμως, από την δημοσιοποίηση του θέματος, ο οργανισμός προχώρησε στον ορισμό ιατρικού λειτουργού που θα συμμετέχει στο ανακριτικό έργο.

Η οικογένεια και οι φίλοι της Ανθούλλας περιμένουν δικαίωση και ζητούν όπως διερευνηθούν με κάθε λεπτομέρεια οι συνθήκες περίθαλψης και φροντίδας της 59χρονης γυναίκας στην πτέρυγα covid του Νοσοκομείου Λάρνακας την 26η Απριλίου, κατά πόσο έγινε σωστή ανάγνωση των αιματολογικών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε η θανούσα την ίδια ημέρα στο νοσηλευτήριο και κατά πόσο από τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων δικαιολογείτο ή όχι το εξιτήριο που έλαβε.

Send this to a friend