Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεχάστε το νέο γυμνάσιο στη Λάρνακα, τουλάχιστον τα προσεχή χρόνια
Ξεχάστε το νέο γυμνάσιο στη Λάρνακα, τουλάχιστον τα προσεχή χρόνια

Ξεχάστε το νέο γυμνάσιο στη Λάρνακα, τουλάχιστον τα προσεχή χρόνια

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Η ανέγερση νέου γυμνασίου στο χώρο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής, στη Λάρνακα, δεν περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2022-2024».

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου απαντά στον βουλευτή του ΑΚΕΛ Λάρνακας Ανδρέα Πασιουρτίδη, πως η ανέγερση νέου γυμνασίου στον εγκαταλελειμμένο, εδώ και πολλά χρόνια, χώρο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής, τοποθετείται σε βάθος χρόνου, αφού τουλάχιστον για τα προσεχή χρόνια το υπουργείο δεν προγραμματίζει την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας στο συγκεκριμένο τεμάχιο.

Ο κ.Πασιουρτίδης είχε ζητήσει κοινοβουλευτική ενημέρωση για τις σκέψεις, τις προθέσεις και την πολιτική θέση του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά το θέμα αξιοποίησης του μεγάλου οικοπέδου της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, ωστόσο η απάντηση της Αθηνάς Μιχαηλίδου δεν ήταν αυτή που ανέμεναν οι φορείς της Λάρνακας.

Στην απαντητική της επιστολή, ημερομηνίας 10 Μαῒου 2023, η Υπουργός Παιδείας γνωστοποιεί πως η ανέγερση νέου γυμνασίου στο χώρο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής δεν περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2022-2024, γι’ αυτό και το ζήτημα αυτό αναμένεται να τύχει μελέτης στα πλαίσια του ευρύτερου ανασχεδιασμού των σχολείων μέσης εκπαίδευσης Λάρνακας.

Όπως σημειώνει στην επιστολή της η κ.Μιχαηλίδου, στη βάση της υπό αναφορά μελέτης, το αντίστοιχο έργο θα ενταχθεί στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας.

«Για ικανοποίηση των εκπαιδευτικών αναγκών της περιφέρειας Λάρνακας βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα γενικής αναβάθμισης, επέκτασης και διαμόρφωσης του Ευρυβιάδειου Γυμνασίου και του Γυμνασίου Δροσιάς. Οι εργασίες στο Ευρυβιάδειο, δαπάνης ύψους 4.300.000 ευρώ, βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Για τη γενική αναβάθμιση, τις επεκτάσεις και τις διαμορφώσεις στο Γυμνάσιο Δροσιάς, εκτιμώμενης δαπάνης 3.000.000 ευρώ, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός εντός Ιουνίου 2023.

Μετά το πέρας των εργασιών στα δύο γυμνάσια, η δυναμικότητα των σχολικών μονάδων μέσης εκπαίδευσης στην πόλη της Λάρνακας, θα αυξηθεί περίπου κατά 100 μαθητές», καταλήγει στην επιστολή της η κ. Μιχαηλίδου.

 

Send this to a friend