Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζει σήμερα στη Λάρνακα η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣΣΕ
Αρχίζει σήμερα στη Λάρνακα η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣΣΕ

Αρχίζει σήμερα στη Λάρνακα η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣΣΕ

Αρχίζει σήμερα στη Λάρνακα συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) με πρωτοβουλία του επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση, Νίκου Τορναρίτη.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι στη συνεδρία, που θα συνεχιστεί και αύριο, 23 Μαϊου, θα συμμετάσχουν πέραν των 35 Βουλευτών από 24 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπη, τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ, Νίκος Τορναρίτης, Γιώργος Λουκαΐδης, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Κωστής Ευσταθίου, καθώς και Κύπριοι και ξένοι εμπειρογνώμονες.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου και ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση, κ. Τορναρίτης.

Στη συνεδρία προσκλήθηκαν και θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ Κώστας Παρασκευά, ως κύριοι ομιλητές, όσον αφορά την επιτευχθείσα πρόοδο στην υλοποίηση εκ μέρους της Κύπρου των προνοιών της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ως κύριοι ομιλητές προκλήθηκαν επίσης οι νομικοί Πόλυς Πολυβίου και Αχιλλέας Δημητριάδης για να αναπτύξουν το θέμα της 4ης Διακρατικής Προσφυγής Κύπρου εναντίον Τουρκίας, στο πλαίσιο συζήτησης για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρία είναι, μεταξύ άλλων, η μεταρρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, το δικαίωμα στην πληροφόρηση και η διασφάλιση της πρόσβασης σε ιστορικά αρχεία και ο διορισμός Ειδικού Εισηγητή της Συνέλευσης για τους πολιτικούς κρατούμενους.

Οι συμμετέχοντες θα μεταβούν εξάλλου στο πολιτιστικό κέντρο κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια για συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, Σίμο Ιωάννου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Send this to a friend