Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Γραπτές εξετάσεις για Ορκωτούς Μεταφραστές 2023 – Μάθετε λεπτομέρειες
Γραπτές εξετάσεις για Ορκωτούς Μεταφραστές 2023 – Μάθετε λεπτομέρειες

Γραπτές εξετάσεις για Ορκωτούς Μεταφραστές 2023 – Μάθετε λεπτομέρειες

Το Συμβούλιο Εγγραφής Ορκωτών Μεταφραστών ανακοινώνει ότι, βάσει των διατάξεων (Άρθρα 6, 7) του περί Εγγραφής και Ρύθμισης των Υπηρεσιών του Ορκωτού Μεταφραστή στη Δημοκρατία Νόμου (Ν. 45(Ι)/2019), και προς πλήρωση των αναγκών σε Ορκωτούς Μεταφραστές στη Δημοκρατία, δέχεται αιτήσεις για συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για τα αιτούμενα την εγγραφή στο Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών πρόσωπα.

Οι Γραπτές Εξετάσεις θα διενεργηθούν από την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από οποιοδήποτε πρόσωπο που είναι πολίτης της Δημοκρατίας ή κράτους μέλους της ΕΕ ή σύζυγος πολίτη της Δημοκρατίας ή κράτους μέλους της ΕΕ και έχει τη συνήθη διαμονή του στη Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι:

– όσοι απασχολούνται σε μόνιμη θέση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ειδικότερα στη δημόσια υπηρεσία, στην εκπαιδευτική υπηρεσία, σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή σε αρχές τοπικής διοίκησης,

– όσοι τυχόν έχουν απολυθεί, ή όσων έχουν τερματιστεί οι υπηρεσίες από τη δημόσια υπηρεσία ή την εκπαιδευτική υπηρεσία ή οποιαδήποτε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, για πειθαρχικό παράπτωμα.

Απαραίτητα προσόντα:

  1. Πτυχίο ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο ή ισότιμο προσόν αναγνωρισμένου με βάση τις διατάξεις του περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης και Παροχής Σχετικών Πληροφοριών Νόμου, το οποίο έχει ως αντικείμενο: (α) τις ξένες γλώσσες, ή (β) άλλα θέματα, νοουμένου ότι αποκτήθηκε κατόπιν φοίτησης σε πανεπιστήμιο που λειτουργεί σε χώρα του εξωτερικού, στο οποίο η γλώσσα διδασκαλίας είναι η επίσημη γλώσσα της εν λόγω χώρας.
  2. Αποδεικτικό Πολύ Καλής Γνώσης της Ελληνικής (εάν το πτυχίο είναι αποκτημένο σε μη ελληνόφωνο πανεπιστήμιο): Απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου/Ελλάδος, ή Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας Επιπέδου Γ1 (Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πανεπιστημίου Κύπρου ή άλλου αναγνωρισμένου ακαδημαϊκού ιδρύματος), (Τεκμήρια Πολύ Καλής Γνώσης ΕΔΥ)
  3. Αποδεικτικά Πολύ Καλής Γνώσης της ξένης γλώσσας (εάν το πτυχίο είναι αποκτημένο σε ελληνόφωνο πανεπιστήμιο) όπως: ξενόγλωσσα προγράμματα πανεπιστημιακού επιπέδου, Απολυτήριο Λυκείου στη χώρα της ξένης γλώσσας, διεθνώς αναγνωρισμένες Εξετάσεις Γλώσσας (π.χ. GSCE O’Level, DELF, Goethe), τα οποία να είναι συνοδευμένα με την μετάφρασή τους από Ορκωτό Μεταφραστή (για γλώσσες εκτός της Ελληνικής και Αγγλικής).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα εξής:

  1. Αντίγραφο του πτυχίου τους, προσκομίζοντας παράλληλα και το Πρωτότυπο αυτού.
  2. Πιστοποιημένη μετάφραση του πτυχίου τους από Ορκωτό Μεταφραστή (για ξενόγλωσσα πτυχία, με εξαίρεση την Αγγλική).
  3. Πιστοποιητικό ισοτιμίας πτυχίου από ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ. (για πτυχία από χώρες εκτός ΕΕ).
  4. Τίτλο ή ισότιμο προσόν αναγνωρισμένου με βάση τις διατάξεις του περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης και Παροχής Σχετικών Πληροφοριών Νόμου που να αποδεικνύει την Πολύ Καλή Γνώση της ξένης γλώσσας ή των ξένων γλωσσών.
  5. Αποδεικτικό Πολύ Καλής γνώσης της Ελληνικής γλώσσας.
  6. Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου (εκδοθέν εντός των τελευταίων τριών μηνών).
  7. Αντίγραφο της Πολιτικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (προσκομίζοντας και το πρωτότυπο).
  8. Συμπληρωμένο Έντυπο Αίτησης (συμπληρώνεται επιτόπου στο ΓΤΠ).

Υποβολή αιτήσεων:

Aπό τις 22 Μαΐου 2023 μέχρι τις 8 Ιουνίου 2023

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Απελλή 5-7, 1080 Λευκωσία,

Γραφεία Αρ.10 και 11, στο ισόγειο, 10:00 π.μ. – 1:30 μ.μ.

Για τυχόν διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στα τηλ.: 22801105, 22801133.

Send this to a friend