Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Εκδόθηκε στην Κύπρο 53χρονος μάγειρας που έκλεψε ολόκληρη περιουσία από τον εργοδότη του στα Περβόλια Λάρνακας
Εκδόθηκε στην Κύπρο 53χρονος μάγειρας που έκλεψε ολόκληρη περιουσία από τον εργοδότη του στα Περβόλια Λάρνακας

Εκδόθηκε στην Κύπρο 53χρονος μάγειρας που έκλεψε ολόκληρη περιουσία από τον εργοδότη του στα Περβόλια Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πίσω από τα αστυνομικά κελιά βρέθηκε 53χρονος μάγειρας, από τη Βουλγαρία, ο οποίος εκδόθηκε από τη Γεωργία στην Κύπρο, με σκοπό να δικαστεί για κλοπή 100 χιλιάδων δολαρίων Αμερικής, περίπου 50 χιλιάδων ευρώ και τιμαλφή μεγάλης αξίας, περιουσία που ανήκει στον εργοδότη του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα μεσάνυκτα μεταξύ 15-16 Ιουλίου 2022 καταγγέλθηκε στην Αστυνομία Κιτίου από αλλοδαπό κάτοικο Περβολιών, ότι κλάπηκαν από την οικία του 100 χιλιάδες δολάρια σε μετρητά, 40 – 50 χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα και διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 82 χιλιάδων ευρώ.

Για την υπόθεση ηγέρθηκαν υποψίες εναντίον του μάγειρά του, από τη Βουλγαρία, 53 ετών, ο οποίος είχε προσληφθεί αρχές Ιουνίου του 2022.

Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι στις 15 Ιουλίου του ίδιου χρόνου ο 53χρονος εγκατέλειψε την οικία όπου εργοδοτείτο στις 1μ.μ., παρόλο που ολοκλήρωνε την εργασία του στις 7μ.μ. Έγιναν εξετάσεις για εντοπισμό του υπόπτου χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στις 16 Ιουλίου 2022 εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψής του και τα στοιχεία του τοποθετήθηκαν στον κατάλογο Stop List.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 53χρονος Βούλγαρος πέρασε το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου στις 15 Ιουλίου 2022. Γύρω στις 7 το βράδυ της επόμενης μέρας, σε συνεργασία με την εταιρεία που είχε ενοικιάσει αυτοκίνητο, το όχημα που χρησιμοποιούσε, εντοπίστηκε κοντά στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου.

Το αυτοκίνητο ανοίχτηκε με δεύτερα κλειδιά και σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν σκουλαρίκια και άλλα χρυσαφικά, αξίας περίπου επτά χιλιάδων ευρώ, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τη σύζυγο του παραπονούμενου.

Η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του και στις 2 Σεπτεμβρίου 2022 ο ύποπτος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Οι Αρχές της Γεωργίας ειδοποίησαν τον περασμένο Απρίλιο την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας με στόχο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για μετάβαση αστυνομικών στη χώρα για παραλαβή του 53χρονου.

Το πρωί της Τετάρτης (17/5) δύο μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταφέροντας τον ύποπτο από την Γεωργία, καθώς και τεκμήρια τα οποία εντοπίστηκαν στην κατοχή του κατά τη σύλληψη του στη Τιφλίδα.

Ο 53χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για έξι μέρες.

 

Send this to a friend