Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Άλλαξαν τροπάριο οι δράστες της τηλεφωνικής απάτης στη Λάρνακα αφού Οι «γιατροί» έγιναν «αστυνομικοί»
Άλλαξαν τροπάριο οι δράστες της τηλεφωνικής απάτης στη Λάρνακα αφού Οι «γιατροί» έγιναν «αστυνομικοί»

Άλλαξαν τροπάριο οι δράστες της τηλεφωνικής απάτης στη Λάρνακα αφού Οι «γιατροί» έγιναν «αστυνομικοί»

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Διαστάσεις προσλαμβάνουν στη Λάρνακα τα τηλεφωνήματα απατεώνων, οι οποίοι προσπαθούν να ξεγελάσουν πολίτες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, παριστάνοντάς τους είτε τους γιατρούς, είτε τους αστυνομικούς.

Ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρει ότι επίκεντρο της δράσης των υπόπτων είναι η Λάρνακα, όπου τις τελευταίες μέρες έχουν καταγγελθεί συνολικά 11 υποθέσεις!

Εξού και η Αστυνομία συστήνει εκ νέου στο κοινό να είναι προσεκτικό όταν δέχεται τέτοια τηλεφωνήματα και να ενημερώνει άμεσα τις αρχές ασφαλείας. Πλέον, οι δράστες της απάτης άλλαξαν τροπάριο, αφού δεν παριστάνουν μόνο τους γιατρούς, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και τους αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δράστες επικοινωνούν τηλεφωνικώς με πολίτες και παριστάνοντας τους γιατρούς αναφέρουν ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό πρόσωπο των πολιτών έχει τραυματιστεί και χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση και άλλη ιατρική περίθαλψη.

Οι δράστες ζητούν από τους πολίτες όπως καταβάλουν άμεσα μεγάλα χρηματικά ποσά για τα ιατρικά έξοδα. Φαίνεται ότι οι δράστες σε κάποιες περιπτώσεις καλούν από απόκρυψη κλήσης και ζητούν από τους πολίτες να μην διακόψουν την τηλεφωνική κλήση, με αποτέλεσμα οι παραπονούμενοι να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με  συγγενικό τους πρόσωπο ή με την Αστυνομία.

Καταγγελίες έγιναν και για δράστες που παριστάνουν… τους αστυνομικούς, αναφέροντας στα υποψήφια θύματά τους ότι πρέπει να καταβάλουν χρήματα, έτσι ώστε συγγενικό τους πρόσωπο που ενεπλάκη και τραυματίστηκε σε τροχαία σύγκρουση να βοηθηθεί από τους αστυνομικούς που διερευνούν τις ευθύνες πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

«Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή, τονίζοντας ότι τέτοιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών και στην κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ως εκ τούτου, απευθύνεται έκκληση στο κοινό όπως σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιου τύπου τηλεφώνημα, να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τα επαρχιακά ΤΑΕ, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον αριθμό 1460», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Send this to a friend