Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε σοβαρή οδική σύγκρουση που συνέβη γύρω στις 5.40 χθες το απόγευμα, σε παράλληλο δρόμο του αυτοκινητόδρομου κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, από την Αστυνομία, δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά μεταξύ τους.

Το ένα αυτοκίνητο οδηγούσε 58χρονος από την επαρχία Λάρνακας, ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο οδηγούσε 24χρονη έχοντας ως συνοδηγό 19χρονη και οι δύο από την επαρχία Λάρνακας.

Οι τρείς επιβαίνοντες των αυτοκινήτων μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ενώ στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων τους, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, η 24χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη, η 19χρονη φέρει κάταγμα σπονδύλου ενώ ο 58χρονος νοσηλεύεται ως πολυτραυματίας. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση τους κρίνεται σοβαρή.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο έκρινε χθες ένοχο τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο για άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας το 1981 όταν η ίδια ήταν 16 ετών και 8 μηνών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι έξω από το δικαστήριο, συγκεντρώθηκαν 30 γυναίκες της συντονιστικής επιτροπής του δικτύου ενάντια στην βία κατά των γυναικών και της ΠΟΓΟ οι οποίες κρατούσαν πανό που έγραφε «εμείς αδερφή μου σε πιστεύουμε». Το Δικαστήριο όρισε τη 26η Μαΐου, στις 11:00 το πρωί, για αγόρευση και μετριασμό της ποινής.

Υπογράφηκε χθες το πρώτο κατασκευαστικό συμβόλαιο στο πλαίσιο εκτέλεσης της Γ’ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, η οποία θα καλύψει τις περιοχές Δρομολαξιάς – Μενεού, Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου. Όπως αναφέρθηκε, το πρώτο κατασκευαστικό συμβόλαιο θα έχει διάρκεια 40 μήνες και οι πρώτες εργασίες ξεκινούν σ’ έναν μήνα.

Ο διευθυντής του ΣΑΛ Άγγελος Χατζηχαραλάμπους ανέφερε ότι είναι μία σημαντική μέρα για το ΣΑΛ, προσθέτοντας ότι το έργο της Γ΄ φάσης είναι κατά 80% χρηματοδοτούμενο από το κράτος και 20% από το ΣΑΛ.

Ανέφερε ακόμη ότι ανά 15-20 μέρες θα υπογραφούν και τα υπόλοιπα συμβόλαια της Γ΄ φάσης, αφού από τα συνολικά πέντε που περιλαμβάνει η φάση αυτή, τα τέσσερα έχουν ήδη προκηρυχθεί, ενώ το πέμπτο, που αφορά την περιοχή Τερσεφάνου, θα προκηρυχθεί πολύ σύντομα.

Τα πέντε κατασκευαστικά συμβόλαια της Γ΄ φάσης εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, σε περίπου τεσσεράμισι χρόνια. Το συνολικό κόστος θα πλησιάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Για μια ακόμη χρονιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το 4ο φιλανθρωπικό φεστιβάλ κλασικού αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στο παραλιακό μέτωπο των φοινικούδων στη Λάρνακα.

Την Κυριακή από νωρίς το πρωί πάνω από 300 κλασικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στάθμευσαν στην πλατεία Ευρώπης. Πλήθος κόσμου και ειδικά οι λάτρεις αυτού του είδους των οχημάτων κατέκλεισαν την παραλία της Λάρνακα, για να απολαυσουν τα αγαπημένα τους οχήματα αλλά και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Ο Αντρέας Νίκου ο διοργανωτής της εκδήλωσης φανερά ικανοποιημένος, είπε ότι ο κόσμος, για μια ακόμη χρονιά στήριξε την προσπάθεια αυτή και μάλιστα στο τέλος της εκδήλωση παρέδωσε την επιταγή στα ιδρύματα Χριστάκη Χασάπη και Ηλιαχτίδα Ζωής, που είναι και τα δυο για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες με το Χρηματικό ποσό των 23.410 ευρώ.

Send this to a friend