Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΗΧΗΤΙΚΟ/Θ. Κυριακού: Μονόδρομος η καθαίρεση Τέως Κιτίου
ΗΧΗΤΙΚΟ/Θ. Κυριακού: Μονόδρομος η καθαίρεση Τέως Κιτίου

ΗΧΗΤΙΚΟ/Θ. Κυριακού: Μονόδρομος η καθαίρεση Τέως Κιτίου

H απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου για τον Τέως Μητροπολίτη Κιτίου, δεν αφήνει περιθώρια στην Ιερά Σύνοδο από την απόφαση για καθαίρεση του, δήλωσε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον Αctive Radio, o θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού.

Παρακολουθήσαμε είπε την υπόθεση από την πρώτη στιγμή «τώρα υπάρχει μια δικαστική απόφαση πλέον, την οποία πρέπει να σεβαστούν όλοι και η Ιερά Σύνοδος δεν έχει άλλη επιλογή μετά την καταδίκη του τέως Κιτίου, από το να προχωρήσει με την καθαίρεση του».

Ο κύριος Κυριακού υπογράμμισε ότι, σε άλλες περιπτώσεις όχι τόσο σοβαρές, η Ιερά Σύνοδος προχώρησε σε καθαίρεση. «Σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για πρώην επίσκοπο, έχει το βαθμό της ιεροσύνης και η Ιερά Σύνοδος πρέπει να απαντήσει και να την αντιμετωπίσει αποφασιστικά. Πρόκειται ουσιαστικά για σκάνδαλο που έχει δυστυχώς το ένδυμα του ράσου και ο οποίος προσβάλλει το ράσο», ανέφερε ο Θεολόγος.

Ο κύριος Κυριακού σημείωσε ότι η Ιερά Σύνοδος έχει συνεδρίαση στις αρχές Ιουλίου και δεν μπορεί να μην αντιδράσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ο ίδιος είπε περίμενε την εν λόγω απόφαση.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Philenews

 

Send this to a friend