Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Δήμος Λάρνακας υπέγραψε συμβόλαιο, για το έργο που αφορά την αποκατάσταση και αναδόμηση της διατηρητέας οικοδομής, η οποία τις προηγούμενες δεκαετίες χρησιμοποιείτο ως η κατοικία του αστυνομικού διευθυντή της πόλης.

Η συγκεκριμένη οικοδομή προορίζεται να μετατραπεί σε Κέντρο Δημιουργικής Ενασχόλησης Νέων και Ευπαθών Ομάδων. «Στόχος του πολυχώρου που θα δημιουργηθεί θα είναι η στήριξη και η ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων πολιτών της επαρχίας Λάρνακας, η καλλιέργεια σημαντικών κοινωνικών δεξιοτήτων, η διδασκαλία των αξιών της ομαδικότητας, της κατανόησης και της ελεύθερης σκέψης κι έκφρασης.

Πρωταρχικός στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι η μεγιστοποίηση των ευκαιριών για τους ανθρώπους αυτούς, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις απαιτήσεις της ενήλικης ζωής.

Το κόστος του έργου θ’ ανέλθει περίπου στις 950 χιλιάδες ευρώ + ΦΠΑ και οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν περί τα μέσα ερχόμενου Μαΐου. Η χρονική διάρκεια του κατασκευαστικού συμβολαίου θα είναι 14 μήνες.

Στην ίδια τοποθεσία θα δημιουργηθεί το Δημοτικό Πάρκο «Σαλίνα», του οποίου οι εργασίες υπολογίζεται ν’ αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσουν 18 μήνες.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου ενημερώνει το κοινό ότι μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της με στόχο την ετοιμότητα, θα διεξάγει σήμερα από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 4:00μ.μ., παγκύπρια άσκηση έρευνας και διάσωσης σε κτήρια που κατέρρευσαν μετά από σεισμό.

Η ολοήμερη άσκηση θα περιλαμβάνει συνολικά 12 ρεαλιστικά σενάρια και θα  λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού κέντρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «Γιώργου Γιακουμή», το οποίο εδρεύει στην ΕΜΑΚ στην Κοφίνου, και στο πρώην στρατόπεδο της 31ης Μοίρας Καταδρομών στο Ζύγι, απέναντι από τον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου.

Το πρώτο σενάριο στο Ζύγι έχει αρχίσει στις 7:30 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 11:00 π.μ. και θα παρακολουθηθεί από την Υπουργό Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου.

Ως εκ τούτου, επισημαίνεται ότι θα υπάρξει κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων κατά τις πιο πάνω ημερομηνία και ώρα, ωστόσο δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για το κοινό.

Send this to a friend