Home ΛΑΡΝΑΚΑ Kition: «Δεν επιδιώκουμε την απομάκρυνση των ακτοπλόων από τη μαρίνα Λάρνακας
Kition: «Δεν επιδιώκουμε την απομάκρυνση των ακτοπλόων από τη μαρίνα Λάρνακας

Kition: «Δεν επιδιώκουμε την απομάκρυνση των ακτοπλόων από τη μαρίνα Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Χαιρετίζει την άρση των κινητοποιήσεων, από την Παγκύπρια Ένωση Ακτοπλοϊκών Σκαφών στο λιμάνι Λάρνακας η εταιρεία Kition Ocean Holdings και παράλληλα ευχαριστεί τον υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφειάδη, τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Γιάννη Νικολαΐδη και τον δήμαρχο Αντρέα Βύρα, για τις παρεμβάσεις τους, οι οποίες αποδείχθηκαν καταλυτικές ως προς τον τερματισμό της όποιας ταλαιπωρίας και αποφυγής επιβάρυνσης στην οικονομία του τόπου.

Παράλληλα, η Kition εκφράζει τη βούληση να παραμείνει σ’ έναν διαρκή κι εποικοδομητικό διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να επιλύονται τυχόν προβλήματα που προκύπτουν.

Σε ανακοίνωσή της, η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας γνωστοποιεί ότι προχώρησε στη δημιουργία διαδρόμου πλησίον της ξύλινης αποβάθρας, απ’ όπου θα μπορούν να διέρχονται οι ακτοπλόοι και οι πελάτες τους με ασφάλεια.

Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί διαρκής πρόσβαση των επιβατών στα κρουαζιερόπλοια κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών έργων στην αποβάθρα.

Παράλληλα, η Kition ανακοίνωσε την αναβολή για τρεις μήνες της αύξησης των τελών ελλιμενισμού σκαφών στη μαρίνα Λάρνακας καθώς και στην παραχώρηση χώρου στην είσοδο της μαρίνας για δωρεάν τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων για τα τουριστικά σκάφη και τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις.

Επίσης, με μεσολάβηση του Δημάρχου Λάρνακας, τα περίπτερα των ακτοπλόων θα τοποθετηθούν σε περίοπτη θέση επί της λεωφόρου Αθηνών (Φοινικούδες) για σκοπούς προώθησης του προϊόντος τους και προσέλκυση πελατών.

«Όλα τα πιο πάνω δεν διαφέρουν απ’ όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν στην τελευταία συνάντηση με την Παγκύπρια Ένωση Ακτοπλόων κι επαναλήφθηκαν κατά την μεσολάβηση του γενικού διευθυντή του υπουργείου Μεταφορών Γ. Νικολαΐδη, η παρέμβαση του οποίου εξομάλυνε την ένταση και τερμάτισε το κλείσιμο του λιμανιού, κίνηση η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για την επικινδυνότητα της αποβάθρας, η οποία μετατράπηκε σε εργοτάξιο, γι’ αυτό και η αναβάθμισή της θα γίνεται τμηματικά, τηρουμένων όλων των κανόνων ασφάλειας.

Έκκληση μας είναι όπως η χρήση του διαδρόμου να γίνεται αυστηρά χωρίς παρεκκλίσεις. Θεωρούμε τους ακτοπλόους βασικούς εταίρους και δεν επιθυμούμε ή επιδιώκουμε την απομάκρυνση τους από την μαρίνα. Απολογούμαστε για τυχόν ταλαιπωρία, η οποία είναι δικαιολογημένη στο πλαίσιο της κατασκευής μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Κύπρο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Kition Ocean Holdings.

Τέλος, η κοινοπραξία διαβεβαιώνει πως θα προβαίνει σε διαρκή ενημέρωση των επηρεαζόμενων και των πολιτών για την πρόοδο των εργασιών ανά φάσεις και θα ανακοινώνει έγκαιρα τις όποιες αλλαγές προκύπτουν.

Τονίζει, δε, ότι η προσπάθειά της εστιάζεται στη συνέχιση της αποπεράτωσης του μεγαλόπνοου έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη Λάρνακα και την Κύπρο.

 

 

Send this to a friend