Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μαίνεται ο «πόλεμος», μεταξύ των ιδιοκτητών ακτοπλοϊκών σκαφών στη μαρίνα Λάρνακας και της διαχειρίστριας εταιρείας Kition Ocean Holdings.

Χθες το πρωί, μέλη της Παγκύπριας Ένωσης Ακτοπλοϊκών απέκλεισαν με τα σκάφη τους την είσοδο του λιμανιού Λάρνακας, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης για το κλείσιμο της αποβάθρας της μαρίνας και για τα υψηλά τέλη ελλιμενισμού που, σύμφωνα με τους ιδίους, έχει επιβάλει ο επενδυτής.

Οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών υποστηρίζουν ότι το κλείσιμο της ξύλινης διατηρητέας αποβάθρας παρά τη μαρίνα για σκοπούς συντήρησης και ανάπλασης έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά την αναστολή λειτουργίας των ακτοπλοϊκών σκαφών, με τους ιδιοκτήτες τους να υπόκεινται μεγάλη απώλεια εσόδων.

Περαιτέρω, κάνουν λόγο για αύξηση τελών ελλιμενισμού που φθάνει το 43,5%. Επιπρόσθετα, η Παγκύπρια Ένωση Ακτοπλοϊκών καταγγέλλει ότι η Kition Ocean έχει αποφασίσει να εκδιώξει τους επαγγελματίες από την ξύλινη αποβάθρα εφαρμόζοντας τεχνικές κόπωσης των επαγγελματιών.

Από την πλευρά της, η διαχειρίστρια εταιρεία του αναφέρει ότι είναι αδικαιολόγητες οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών σκαφών υποστηρίζοντας ότι λόγω του πληθωρισμού και της αναρρίχησης των τιμών, η εταιρεία προχώρησε στην ελάχιστη αύξηση των τελών ελλιμενισμού, διατηρώντας οικονομική την επιλογή ελλιμενισμού για τους ιδιοκτήτες σκαφών.

Η ξύλινη αποβάθρα είναι επικίνδυνη για χρήση από το κοινό και μέχρι την πλήρη συντήρηση της, ίσως χρειαστεί να κλείσει τελείως σε κάποιο στάδιο για λόγους ασφάλειας.

Υποστηρίζει, ακόμα, ότι για να βοηθηθούν οι ιδιοκτήτες ακτοπλοϊκών σκαφών, αποφασίστηκε όπως η αποβάθρα συντηρηθεί τμηματικά, αφήνοντας ένα τμήμα της ανοικτό και παρέχοντας ασφαλή πρόσβαση προς το κοινό και τους τουρίστες, ώστε να εξυπηρετούνται οι επαγγελματίες.

Για τον σκοπό αυτό, έχει παραχωρηθεί χώρος στην είσοδο της μαρίνας για τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων και περιπτέρων για προσέλκυση πελατών.

Τέλος, η Kition Ocean κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις από τις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών σκαφών δεν θα είναι μόνο σε βάρος της εταιρείας, αλλά θα προκύψουν καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στην παράδοση και παραλαβή ζωτικών για την οικονομία προϊόντων, ενώ στο καθεστώς απειλών εισέρχονται και οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων από Ισραήλ και Ελλάδα που αναμένει η Λάρνακα.

«Καλούμε την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία, τον Δήμο Λάρνακας, την Βουλή και τις οργανώσεις ΚΕΒΕ – ΟΕΒ να προχωρήσουν άμεσα στη ρύθμιση των κινητοποιήσεων», καταλήγει η Kition.

 

 

    

 

Send this to a friend