Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αυτοψία στο Κέντρο Υγείας Αθηένου από την Πόπη Κανάρη
Αυτοψία στο Κέντρο Υγείας Αθηένου από την Πόπη Κανάρη

Αυτοψία στο Κέντρο Υγείας Αθηένου από την Πόπη Κανάρη

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το πρόβλημα υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Αθηένου, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις ώμμασι η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη, η οποία επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο (22/4) τον ακριτικό δήμο της επαρχίας Λάρνακας, για εξέταση προβλημάτων που άπτονται του υπουργείου της.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου, η Υπουργός Υγείας ζήτησε να επισκεφθεί το τοπικό κέντρο υγείας, για την ανέγερση του οποίου το κράτος δαπάνησε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αντιληφθεί το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη διαφόρων ειδικοτήτων γιατρών, ένα αίτημα που εκκρεμεί εδώ και περίπου τρία χρόνια.

Η κ.Κανάρη επισκέφθηκε όλους τους χώρους του διώροφου κτηρίου, οι οποίοι παραμένουν αναξιοποίητοι, αφού δεν υπάρχουν γιατροί για να εξετάσουν ασθενείς.

Η Υπουργός Υγείας υποσχέθηκε ότι θα συζητήσει το θέμα με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, διαβεβαιώνοντας ότι θα κάνει ότι μπορεί ώστε το Κέντρο Υγείας Αθηένου να μπει, το συντομότερο, σε μια σωστή λειτουργία, στελεχωμένο με τις κατάλληλες ειδικότητες γιατρών.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα δώσει άμεσα οδηγίες για ν’ ανοίξει τις ώρες εργασίας η εξωτερική πύλη του κτηρίου που παραμένει κλειστή, γεγονός που στέλνει το μήνυμα ότι το κέντρο υγείας είναι αφιλόξενο προς τους επισκέπτες του.

Ο δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, εξέφρασε στην Υπουργό Υγείας τις ευχαριστίες του για την άμεση επίσκεψή της μετά την επιστολή που της απέστειλε, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι με τις ενέργειες που θα γίνουν προσεχώς, το τοπικό κέντρο υγείας θα μπει επιτέλους στη σωστή λειτουργία.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αθηένου έθεσε ενώπιον της Υπουργού Υγείας και το αίτημα για λειτουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου στην Αθηένου, έτσι ώστε να μην παρατηρείται καθυστέρηση στην άφιξη ασθενοφόρων σ’ έκτακτα περιστατικά και να μην κινδυνεύουν συνέχεια ανθρώπινες ζωές.

Η κ.Κανάρη υποσχέθηκε να εξετάσει και αυτό το ζήτημα με τα αρμόδια τμήματα.

Send this to a friend