Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας η Επίτροπος Περιβάλλοντος
Στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας η Επίτροπος Περιβάλλοντος

Στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας η Επίτροπος Περιβάλλοντος

Σε ανάρτηση της η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου αναφέρθηκε στην επίκσεψη της στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας Κ.Β’.

Ανάρτηση

Η προηγούμενη βδομάδα έκλεισε με έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερα όμορφο τρόπο αφού είχα την χαρά να επισκεφθώ το Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας Κ.Β΄ μετά από πρόσκληση που έλαβα από την Λέσχη Αειφορίας του Σχολείου.

Οι μαθητές, αφού με υποδέχθηκαν τραγουδώντας μου τον ύμνο του σχολείου τους στον οποίο καταγράφεται το όραμά τους, με ενημέρωσαν για τις διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις του σχολείου, μου παρουσίασαν την επιχείρηση ΑνταλλάΖΩ- ΑλλάΖΩ-ΖΩ, στην οποία τα παιδιά παραδίδουν χρησιμοποιημένα αντικείμενα/ρούχα, τα οποία δεν τους είναι πια χρήσιμα. Τα αντικείμενα αξιολογούνται στη βάση της ζημιάς που θα προκαλούσε η απόρριψή τους στο περιβάλλον. Με την παράδοση των αντικειμένων τους καταγράφουν στο λογαριασμό τους την αντίστοιχη κατάθεση σε οικο-νομίσματα με τα οποία μπορούν να αγοράσουν προϊόντα που χρειάζονται!

Στόχος η μείωση της κατανάλωσης και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

Ακολούθως τα παιδιά μου παρουσίασαν το project με το οποίο κέρδισαν την πρώτη θέση στο Science Fair: Δημιούργησαν στο mindcraft «Δρόμους σε αρμονία με τη φύση», συνυπολογίζοντας την ανάπτυξη, με την προστασία της βιοποικιλότητας και της ποιότητας ζωής.

Έπειτα, συζητήσαμε με τα παιδιά το ρόλο, τους στόχους και το όραμά μου για την προστασία του Περιβάλλοντος και μιλήσαμε για τα βιοκλιματικά σπίτια που κατασκεύασαν τα παιδιά και την αξία της ως δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διεύθυνση του Σχολείου Elena Perikleous για την πρόσκληση και θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους τους για τις δράσεις που αναλαμβάνουν μέσω των οποίων μετατρέπονται σε εξαιρετικούς Πρεσβευτές Αειφορίας!

Send this to a friend