Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πόλος έλξης το Μελισσοκομικό Μονοπάτι Βαβατσινιάς
Πόλος έλξης το Μελισσοκομικό Μονοπάτι Βαβατσινιάς

Πόλος έλξης το Μελισσοκομικό Μονοπάτι Βαβατσινιάς

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την ολοκλήρωση του πρώτου από τα τρία μελισσοκομικά μονοπάτια στην ορεινή επαρχία της Λάρνακας ανακοίνωσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ). Η εταιρεία συμπεριέλαβε το θεματικό μονοπάτι στο εαρινό ενημερωτικό της δελτίο, καλώντας τους λάτρεις του περπατήματος να ζήσουν την εμπειρία μιας πολύ ενδιαφέρουσας διαδρομής μέσα από τη ζωή της μέλισσας και το ρόλο της στην ευεξία.

Όπως αναφέρει η τοπική εταιρεία τουρισμού, το μονοπάτι της Βαβατσινιάς είναι το πρώτο από τα τρία που έχουν σχεδιαστεί κι έχει μήκος δυόμισι χιλιόμετρα. Τα υπόλοιπα δύο μελισσοκομικά μονοπάτια προγραμματίζονται μελλοντικά στην Οδού και την Βάβλα. Όσον αφορά το μονοπάτι της Βαβατσινιάς, πρόκειται για θεματικό μονοπάτι, καθότι έχουν τοποθετηθεί εξάγωνο ξύλινο παβίλιον σε σχήμα κυψέλης, εξάγωνα παγκάκια, ξύλινες ξαπλώστρες, διακοσμητικές κυψέλες, πινακίδες μελισσοκομικών φυτών και «ξενοδοχεία» μελισσών.

«Με την ονομασία «Το βουητό των μελισσών», η θεματική αυτή διαδρομή πεζοπορίας συνδυάζει τη γραφικότητα και την ηρεμία της ορεινής Βαβατσινιάς με μια εκπαιδευτική εμπειρία, η οποία επικεντρώνεται γύρω από την θεραπευτική ιδιότητα που έχει το βουητό της μέλισσας, κάτι που όπως αποδείχθηκε έχει οφέλη στην ανθρώπινη υγεία και την ευεξία», σημειώνει στο ενημερωτικό της δελτίο η ΕΤΑΠ Λάρνακας.

Περαιτέρω, τονίζεται ότι οι λάτρεις της πεζοπορίας έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις μέλισσες,όπως για παράδειγμα ο τρόπος που επικοινωνούν με τα λουλούδια. Η εταιρεία τουρισμού καλεί όλους όσους αγαπούν την φύση να σπεύσουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία,αφού το θεματικό μονοπάτι έχει βαθμό δυσκολίας «2».

Ακόμα τρία πάρκα

Στο μεταξύ, στα πλαίσια του ευρύτερου στόχου για ενίσχυση του Brandτων μελισσοχωριών Λάρνακας, η τοπική εταιρεία τουρισμού προγραμματίζει εντός του τρέχοντος έτους μια σειρά από ενέργειες και παρεμβάσεις σε τρία υφιστάμενα πάρκα που βρίσκονται στην Οδού, την Ορά και την Μελίνη, προκειμένου ν’ αποκτήσουν θεματικό χαρακτήρα σε σχέση πάντοτε με την μέλισσα.

 

Send this to a friend