Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε 55χρονη Ουκρανή, κάτοικο Λάρνακας, η οποία τον περασμένο Αύγουστο επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον ομάδας Ρώσων υπηκόων, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τη μέρα της ρωσικής σημαίας.

Η 55χρονη κρίθηκε ένοχη μετά από ακροαματική διαδικασία και καταδικάστηκε στην κατηγορία της κοινής επίθεσης, καθότι η πλευρά της κατηγορούσας αρχής απέσυρε τις κατηγορίες με ρατσιστικό υπόβαθρο (με βάση τον Περί Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας Νόμο), που αρχικά αντιμετώπιζε η κατηγορουμένη.

Όπως πληροφορούμαστε, ο συνήγορος υπεράσπισης,  προτίθεται να εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου, θεωρώντας υπερβολική την ποινή που επιβλήθηκε στην πελάτισσά του.

 

Αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες τα μέλη της Αερολιμενικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας και οι βοηθοί λειτουργοί αεροπορικών κινήσεων στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Διαμαρτύρονται για τα προβλήματα υποστελέχωσης που, όπως υποστηρίζουν, παρατηρούνται στα τμήματά τους, για την κατάργηση θέσεων εργασίας και για το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμα η αναδιάρθρωση της Αερολιμενικής Υπηρεσίας.

Το προσωπικό που κατήλθε σε απεργία, το οποίο ανήκει στην κλαδική της ΠΑΣΥΔΥ του τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, κάνει λόγο για μονομερείς κι ετσιθελικές αποφάσεις του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίες παραβιάζουν συμφωνίες που έχουν συνομολογηθεί στην Μικτή Επιτροπή Προσωπικού Συγκεκριμένα, θέση των εργαζομένων είναι ότι η διεύθυνση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας βάζει ταφόπλακα στην Αερολιμενική Υπηρεσία με την κατάργηση νευραλγικών θέσεων και ως εκ τούτου το προσωπικό θεωρεί πως το επαγγελματικό του μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο.

Περαιτέρω, οι απεργοί υποστηρίζουν ότι η Πολιτική Αεροπορία παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, διότι δεν προσλαμβάνονται νέοι υπάλληλοι για να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των αερολιμένων και των επιβατών.

 

 

 

Send this to a friend