Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Βραδιά Διεθνούς Γαστρονομίας 2023 από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ομόνοιας Αραδίππου
Βραδιά Διεθνούς Γαστρονομίας 2023 από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ομόνοιας Αραδίππου

Βραδιά Διεθνούς Γαστρονομίας 2023 από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ομόνοιας Αραδίππου

Ο Πολιτιστικός Όμιλος ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίππου επανέρχεται φέτος με την 8η “Βραδιά Διεθνούς Γαστρονομίας”, τη Δευτέρα 1η Μαΐου 2023, μετά από διακοπή δύο και πλέον ετών λόγω της πανδημίας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν κατά βάση τα καλύτερα εθνικά εστιατόρια της πόλης και επαρχίας Λάρνακας καθώς και οργανωμένα σύνολα ατόμων που προέρχονται από άλλες χώρες, όπου προσφέρουν φαγητά, εδέσματα και ποτά της χώρας την οποία εκπροσωπούν.

Η εκδήλωση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στην Αραδίππου και προσελκύει γύρω στις 3 – 4 χιλιάδες επισκέπτες, πραγματοποιείται στην λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου στην Αραδίππου και τίθεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αραδίππου.

Οι κύριοι στόχοι της εκδήλωσης είναι:
• Η προώθηση της διαπολιτισμικότητας και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα των λαών και των εθνικοτήτων
• Η προβολή των παραδοσιακών φαγητών και εδεσμάτων διαφόρων χωρών
• Η ευκαιρία σε ομάδες πληθυσμού να εκφραστούν και να επιδείξουν μέρος της πολιτιστικής τους κληρονομιάς συντείνοντας στην ένταξη τους στην κοινωνία όπου ζουν και εργάζονται
• Να δοθεί η ευκαιρία στους Κύπριους πολίτες να ενημερωθούν για τον πολιτισμό, την κουλτούρα αλλά και τις γαστρονομικές προτιμήσεις των υπηκόων άλλων χωρών που εργάζονται, ζουν και συνδιαλλάσσονται καθημερινά μαζί τους, στον τόπο μας.

 

Send this to a friend