Home ΛΑΡΝΑΚΑ Φωνές για προβλήματα υποστελέχωσης στην Πολιτική Αεροπορία στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
Φωνές για προβλήματα υποστελέχωσης στην Πολιτική Αεροπορία στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Φωνές για προβλήματα υποστελέχωσης στην Πολιτική Αεροπορία στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί, από τις 7.00 π.μ. μέχρι τις 9π.μ., τα μέλη της Αερολιμενικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας και οι βοηθοί λειτουργοί αεροπορικών κινήσεων στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Διαμαρτύρονται για τα προβλήματα υποστελέχωσης που, όπως υποστηρίζουν, παρατηρούνται στα τμήματά τους, για την κατάργηση θέσεων εργασίας και για το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμα η αναδιάρθρωση της Αερολιμενικής Υπηρεσίας.

Το προσωπικό που κατήλθε σε απεργία, το οποίο ανήκει στην κλαδική της ΠΑΣΥΔΥ του τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, κάνει λόγο για μονομερείς κι ετσιθελικές αποφάσεις του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίες παραβιάζουν συμφωνίες που έχουν συνομολογηθεί στην Μικτή Επιτροπή Προσωπικού (ΜΕΠ).

Συγκεκριμένα, θέση των εργαζομένων είναι ότι η διεύθυνση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας βάζει ταφόπλακα στην Αερολιμενική Υπηρεσία με την κατάργηση νευραλγικών θέσεων και ως εκ τούτου το προσωπικό θεωρεί πως το επαγγελματικό του μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο.

Περαιτέρω, οι απεργοί υποστηρίζουν ότι η Πολιτική Αεροπορία παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, διότι δεν προσλαμβάνονται νέοι υπάλληλοι για να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των αερολιμένων και των επιβατών.

Η συμφωνία του 2006

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της κλαδικής της ΠΑΣΥΔΥ του Τμ. Πολιτικής Αεροπορίας Άγγελος Χατζησταυρή ανέφερε ότι οι λόγοι της αυθόρμητης στάσης εργασίας είναι επειδή το 2006 είχε συνομολογηθεί μια συμφωνία στην Μικτή Επιτροπή Προσωπικού, η οποία προνοούσε κάποιο ελάχιστο αριθμό θέσεων που θα στελεχώνονταν από υπαλλήλους της Πολιτικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα στην Αερολιμενική Υπηρεσία λόγω της ιδιωτικοποίησής της τότε.

«Το 2017, όμως, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα ποιος έλαβε αυτή την απόφαση, εάν δηλαδή ήταν κυβερνητική απόφαση ή απόφαση του τμήματος, άρχισαν να διπλοσταυρώνουν τις θέσεις. Δηλαδή, όποιος λάμβανε προαγωγή και υπήρχε κένωση της θέσης του ή όποιος αφυπηρετούσε, αυτόματα καταργούσαν τις θέσεις. Ουσιαστικά, σε βάθος χρόνου θα μπει ταφόπλακα στην υπηρεσία μας», σημείωσε ο κ.Χατζησταυρή.

Στην Πάφο

Πιο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης φαίνεται να παρατηρείται στο αεροδρόμιο της Πάφου, το οποίο, σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο της κλαδικής της ΠΑΣΥΔΥ του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, απειλείται ακόμα και με κλείσιμο.

Μάλιστα, ο κ.Χατζησταυρή προέβη σε μια σοβαρή καταγγελία, σύμφωνα με την οποία η διευθύντρια της Πάφου αναγκάστηκε να εκτελέσει καθήκοντα αερολιμενικού λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού.

Η απαίτηση των εργαζομένων είναι να τηρηθεί η συμφωνία της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού του 2006 και να δοθούν πίσω οι θέσεις που διπλοσταυρώθηκαν.

Όπως πληροφορηθήκαμε, από την δίωρη στάση εργασίας των υπαλλήλων της Αερολιμενικής Υπηρεσίας δεν επηρεάστηκε η ομαλή λειτουργία των δύο αεροδρομίων.

Send this to a friend